joi, aprilie 18 2024
Bucharest Running Club a anunțat azi mai multe noutăți despre cursele de alergare stradală pe care le organizează

Pe scurt, ar merita reținut:

# Maratonul Bucureşti a obţinut din partea Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) certificatul Bronze Level. ”Suntem foarte bucuroşi că am obţinut acest certificat. Sperăm ca acesta să fie un prim pas, iar mai târziu să urcăm spre Silver şi chiar Gold Level”, a spus Valeria Răcilă van Groningen, preşedinta Asociaţiei Bucharest Running Club (BRC).

# Prima cursă din calendarul BRC este Bucharest 10K & FAMILY RUN. Se va desfășura pe 1 aprilie și va avea curse de 10km individual, 2 x 5km ștafetă, Family Run & Walk (1,5km sau 3,5km), Cursa Adolescenților (3.5km). Mai multe detalii aici. http://bucuresti10km.ro

# Noul manager al BRC, italianul Paolo Ottone, a spus că la cursa de 10 kilometri traseul din acest an nu s-a schimbat prea mult față de ediția din 2017, doar startul se va lua de-a lungul Parcului Izvor. E un traseu rapid. Nu vor fi invitați sportivi de elită, din Africa, ceea ce va permite afirmarea alergătorilor români.

# Ottone a anunțat și o schimbare de strategie în cadrul BRC, în sensul că se va acorda mai multă atenție nevoilor sportivilor și îmbunătățirii serviciilor, și se vor încerca totodată trasee cît mai rapide. Cursele vor fi promovate cît mai mult în străinătate. Tot o noutate e și mesajul de promovare a curselor BRC: #RunInBucharest – City of Joy, City of Running.

# A doua cursă este Semimaratonul București, care de anul acesta are un nou sponsor oficial, respectiv Volkswagen. Competiția se va desfășura pe 12-13 mai. Se încearcă obținerea unui traseu care să ajungă în nordul Bucureștiului, spre Arcul de Triumf. Pentru prima data, acest concurs va conta și drept Campionat național de semimaraton.

# În fine, ultima cursă din calendarul BRC este Maratonul București, ce se va desfășura pe 13-14 octombrie. Traseul va rămîne în mare același ca anul trecut.

Comments

comments

Previous

Cricova Wine Run. Îmbătător

Next

Copacul cu pădure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also