joi, martie 28 2024

În România au avut loc puține competiții de alergare. Am adăugat însă și alte rezultate

Podiumul fetelor la Outrun the Lift / Foto: redbull.com

# Red Bull Outrun the Lift, ediția a 4-a. Concurs de tip vertical race, pe o distanță de circa 2,5km, cu o diferență de nivel pozitivă de 615m. Au fost 175 de participanți, care au fost împărțiți în serii de cîte zece, startul fiind dat pe rînd. S-a alergat pe sub telescaunul din Parâng, iar pentru a intra în ”Hall of Fame” trebuia să termini sub 25 de minute. Anul acesta, nu mai puțin de opt alergători, cu toții băieți, au reușit acest lucru. Cei mai rapizi au fost Viorel Pălici – 21min:22sec și respectiv Ingrid Mutter – 25min:29sec. Clasamentul final este disponibil aici.

Să mai spunem că tot în week-end a avut loc Bucovina Ultra Rocks

# Deși Maratonul București a fost amînat în ultima clipă din cauza pandemiei de coronavirus, la doar șase ore de mers cu mașina de capitala României, mai exact la Sofia, s-a putut totuși alerga. De această ocazie au profitat inclusiv o serie de alergători înscriși la MIB. La cursa de maraton de la Sofia, au fost 76 de participante (cinci abandonuri), învingătoare fiind ucraineanca Viktoria Khapilina – 2h:27min:56sec. La masculin au terminat 316 alergători (plus vreo alte 30 de abandonuri), cel mai rapid fiind Youssef Sbai (Maroc) – 2h:13min:01sec. Pe trei s-a clasat olandezul de origine somaleză Mohamed Ali – 2h:16min:20sec, care fusese anunțat printre favoriții cursei de la București. Toate rezultatele de la Sofia de găsesc aici. Să mai spunem că a fost și cursă de semimaraton (circa 1000 participanți) și una de 10km, cu peste 1000 de finișeri.

Imagine din timpul Maratonului de la Sofia

# Și pentru că, în ultima vreme, tot am menționat mai multe recorduri importante, să îl amintim și pe cel realizat pe 10 octombrie, de către olandeza de origine africană Sifan Hassan, care a alergat pe pistă 10.000m într-un timp de 29min:36sec.67/100, ceea ce reprezintă un nou record european. Hassan a doborît astfel performanța veche de 18 ani a Paulei Radcliffe (30min:01sec.09/100). Acesta este cel de al optulea record european pe care îl stabilește Sifan Hassan, dintre care trei sînt și recorduri mondiale. Și ca informație de ultimă oră, tocmai a fost ratificat recordul mondial de alergare timp de o oră, interval în care Hassan a alergat 18.930m (Bruxelles, 4 septembrie). Tot atunci, Mo Farah a stabilit un record al orei, parcurgînd 21.330m.

Comments

comments

Previous

Maratonul, pelerinajul și guvernul

Next

Valeria Răcilă: „Sunt măsuri luate fără logică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also