vineri, aprilie 19 2024

A treia ediție a semi-maratonului Tușnad. Sîmbătă 4 iunie.
Traseu: 23 de km lungime. Alergare pe șosea, în zonă de munte. Diferență de nivel: circa 400 de metri. O cursă solicitantă datorită urcării continue și a căldurii.
Participare record, conform organizatorilor, aproape 300 de alergători la proba de semi-maraton și ștafetă.
Vreme călduroasă. Mai puțin praf ca de obicei pe șoseaua ce duce la lacul Sf. Ana, deoarece aceasta a fost reparată pe anumite porțiuni.

Despre organizare:
– cronometrare cu chipuri. Kit de participare ce a inclus număr personalizat și un tricou tehnic de calitate medie.
– patru puncte de alimentare pe traseu, cu apă și băutură izotonică
– toți finisherii au primit o medalie, din sticlă, frumos inscripționată. Cei din proba de ștafetă au putut primi chiar trei medalii de fiecare, dacă s-au clasat pe podium (ca finisher, clasare pe podium la general, clasare la categorie de vîrstă!)
– premii modice în bani oferite doar primilor trei în clasamentul general, fete respectiv băieți.
– atmosferă generală: organizare bună, însă lipsesc acele amănunte care să motiveze, să atragă și să mențină interesul față de competiție. Parcă ar fi nevoie de puține elemente de show!.
– ceea ce individualizează cel mai mult această competiție este sosirea pe malul lacului Sf. Ana. O baie după cursă reprezintă o recompensă plăcută. Zona este superbă și merită vizitată.

Clasament. Individual feminin
1. Cîrlan Elena (născută 1980): 1h:34min:03sec
2. Prundus Mihaela Maria (1976): 1h:35min:15sec
3. Jakab-Benke Hajnalka (1985): 1h:58min:09sec

Clasament. Individual masculin
1. Miklos Artur (născut 1972): 1h:25min:33sec
2. Vâtcă Andrei (1990): 1h:28min:50sec
3. Crainic Andrei (1988): 1h:29min:16sec

//////////////////

Cursa proprie: îmi propusesem să alerg la circa 80% din potențial, iar cursa să fie mai curînd una de antrenament decît competițională. Însă, zilele de inactivitate din săptămîna premergătoare cauzate de o stare febrilă, oboseala acumulată pînă acum dar și căldura m-au făcut să alerg la sub 60% din potențial. Nu am forțat, iar în cele din urmă am alergat cea mai slabă cursă a mea din cele trei participări de pînă acum la semi-maratonul Tușnad: 1h:57min:56sec.

Comments

comments

Previous

ALERG la Tuşnad

Next

Maratonul unor prieteni

1 comment

  1. Ca alergator debutant, nu am termen de comparatie cu alte semimaratoane, insa mie cursa de la Tusnad mi s-a parut mi-nu-na-ta. Am participat la stafeta femei, am terminat 7 km in 50 minute si sunt f incantata de senzatia noua pe care am descoperit-o si care ii face probabil pe oamenii care alearga sa continue…and on …and on… Si nu ma refer numai la chimism, la serotonina, dopamina si adrenalina:)…ci la senzatia aia high, de libertate si incredere…eu nu m-am antrenat deloc, istoricul meu de alergare a inceput acum o saptamana cu crosul padurii, 3 km jumatate in Tineretului…unde am zis ca voi capitula…acum am terminat 7 km si I want so much more:) probabil la triatlon in week-end:)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also