marți, aprilie 16 2024

* Antrenorul Valeriu Tomescu se pregătește de o nouă aventură. Din această lună, fostul antrenor al singurei noastre campioane olimpice la maraton, urmează să se ocupe de pregătirea lotului olimpic feminin al Chinei, relatează ProSport în ediția de astăzi. Contractul se întinde pe patru ani de zile – un ciclu olimpic 2012-2016 – iar obiectivele sunt maxime: medalie la Campionatul mondial din 2015 şi aur olimpic la Rio de Janeiro 2016.

Printre altele, Valeriu Tomescu spune: „Bazele de pregătire vor fi în China, în zonele de altitudine, unde sunt situate centrele olimpice. Vom efectua stagii de pregătire şi în afara Chinei, adică în Statele Unite şi în Europa. (…) China s-a dezvoltat foarte mult şi asta nu se putea decât cu o condiţie: muncă! Apoi, disciplină şi mândria de a fi chinezi. Sportivii lor au dat mereu dovadă de devotament faţă de ţară, fiind dispuşi la sacrificii şi muncă titanică pentru a-şi reprezenta ţara cât mai aproape de perfecţiune”.

Un interviu cu antrenorul Valeriu Tomescu, publicat în revista Alerg, este disponibil aici.

* „Omul care a fugit de pe canapea”. Sub acest titlu, cotidianul Adevărul publică un portret al alergătorului Andrei Roșu. E interesant de urmărit evoluția unui corporatist care și-a schimbat stilul de viață (se trezește foarte devreme, mănâncă mai sănătos, își planifică riguros viața și antrenamentele, are obiective pe care le duce la bun sfârșit) și care a ajuns să alerge maratoane în toate colțurile lumii.

Comments

comments

Previous

Ham, ham! Vreau să fiu fit!

Next

Ieși afară. La semi-maratonul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also