vineri, martie 29 2024

Când știința și mișcarea își unesc forțele, poate ieși ceva interesant. Un cros și un experiment, la care întrebarea este: ajută exercițiul fizic memoria?

Brain

Pentru al zecelea an consecutiv, Societatea Naţionalǎ de Neuroştiinţe, împreunǎ cu Grupul Studenților Mediciniști cu Activitate Științifică (SOMS) organizeazǎ la București Brain Awareness Week (BAW).

Aceasta este o campanie globală de promovare a neuroştiinţelor, iniţiatǎ de fundaţia DANA, care dincolo de evenimentele științifice include și un cros pe distanța de 5 km.

Astfel, sâmbătă 16 martie, toți doritorii sunt invitați în Parcul Herăstrău să participe la un studiu științific real care își propune sǎ afle dacǎ alergarea îmbunǎtǎţeste memoria. Apoi, sportivii pot alerga la cros, în timp ce există și o cursă de 1 km, pentru copii. După alergare, se culeg din nou date de la participanți și se prezintă concluziile.

Invitat special la acest eveniment este Gabriela Szabo, campioanǎ olimpicǎ la atletism în anul 2000.

Mai multe informații se pot obține de pe site-ul www.soms.ro, iar înscrierile se pot efectua aici.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Federația Română de Atletism, Ministerul Tineretului și Sportului, Societatea Științei, Excelenței Umane și Sportul  Universitar, Centrul de Cercetări pentru Sănătate și Performanță prin Sport, World Class Romania, Clubul de Mișcare pentru Sănătate, Direcția Sport Tineret București și UMF “Carol Davila”.

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă

Next

"Șenile" pentru alergători

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also