miercuri, aprilie 17 2024

Adrian Ber și-a propus pentru începutul lunii august un proiect inedit și îndrăzneț. Vrea să alerge 123 de kilometri pe crestele a doi munți: Făgăraș și Piatra Craiului. Proiectul său are și caracter umanitar, dorind să sprijine organizația Viitor Plus.

ber

Dar cel mai bine poate chiar Adi Ber să își prezinte proiectul: ”Ideea mi-a încolţit de pe vremea când mergeam pe munte, mai mult ca o întrebare: <<Oare ar fi posibil?>>. După care am alergat primul meu maraton montan şi ideea părea din ce în ce mai aproape. Foarte greu de realizat, cel puţin pentru mine, dar posibilă.

Evident, destinația era de mult hotărâtă. Doi munți dragi mie şi cei mai frumoşi de la noi – părere personală: Făgăraş, cei mai înalţi şi mai mari, şi Piatra Craiului, impunători şi care au acel ceva care te atrage să tot revii.

După care m-am întâlnit la Transmaraton cu oamenii de la ViitorPlus. Şi într-o zi le-am zis: „Ce-ar fi dacă?” iar răspunsul lor a fost cât se poate de prompt: „Sigur!”.

Aşa că având toate elementele puse cap la cap m-am decis: pe 3 august 2013 voi alerga creasta Făgăraşului şi a Pietrei Craiului. Dintr-o bucată. 123km, 7500m diferenţă de nivel. În maxim 25 de ore. Sper eu :).

Şi ce mai sper? Dacă cineva care aleargă de numai doi ani se încumetă la aşa ceva, poate că gestul meu va inspira la un gest asemănător, chiar dacă va putea fi vorba de alergarea unui semimaraton sau a unui cros. Iar atunci poate va fi mai aproape şi o donaţie pentru ViitorPlus, cei care au reprezentat şi pentru mine un model de inspiraţie prin abnegaţia cu care luptă pentru ceea ce cred: o lume mai curată, mai aproape de natură. Iar prin dezinvoltura cu care o fac, totul pare o joacă, o distracţie.

Acesta e şi motivul pentru care am ales să susţin această cauză – ne asemănăm atât de mult”.

Comments

comments

Previous

Concurs. O participare gratuită…

Next

Concurs. O participare gratuită (II)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also