vineri, martie 29 2024

Atleții veterani încep și ei sezonul competițional, în mod oficial

master
Nu au dus niciodată lipsă de pasiune, dăruire, ba chiar și de orgolii. În ciuda limitărilor fizice date de vârstă și a kilogramelor în plus, mereu au oferit un spectacol de ambiție și seriozitate.

Competițiile atleților masters (veterani în vârstă de peste 35 de ani, legitimați la unul din cluburile afiliate Federației Române de Atletism) au fost așadar,  un omagiu adus bucuriei de a face sport, de a te întrece și de a te bucura.

La acest sfârșit de săptămână, se va desfășura prima competiție oficială masters din acest an: campionatele municipiului București.

Sâmbătă și duminică, în sala de atletism a Complexului Sportiv Lia Manoliu, atleții veterani se vor întrece în probe de alergare (viteză dar și fond), plus sărituri și greutate.

Programul de desfășurare și lista participanților se găsesc pe pagina dedicată acestui eveniment sau pe pagina de facebook.

În context, merită salutată și înființarea asociației Romanian Masters Athletics, care și-a propus o colaborare cât mai bună cu Comisia Atleților Veterani din cadrul FRA pentru organizarea și participarea sportivilor români la competițiile masters. Numai în martie se vor desfășura Campionatul Național de Sală (8 martie, București) sau Campionatul Mondial de Sală (25-30 martie, Budapesta).

                                                                                                                                                                                              Foto: Antonia Georgescu

CONTEXT

Dacă doriți să aflați mai multe despre frământările și antrenamentele unui atlet master puteți citi aici.

Dacă doriți să vă comparați performanțele sportive în mai multe probe atletice, puteți folosi tabelele de aici.

Comments

comments

Previous

Folosiţi antrenamentul psihoton!

Next

Utopie Euro Zen

3 comments

  1. In continuare, pe 13 aprilie, Campionatul Balcanic de Cros al atletilor masters la Bucuresti – Parc Herastrau.

    Pe 14 iunie – Campionatul European de Alergare Montana al atletilor masters la Nowa Ruda in Polonia. Pentru a incuraja participarea alergatorilor romani CAV a inclus in calendar primul concurs national pentru atletii masters in cadrul Semimaratonului Intersport Brasov de pe 5 aprilie. Cei interesati sunt rugati sa se inscrie la CAV.

  2. Valeriu, concursul masters de la Brasov e in cadrul probei de cros sau a celei de semimaraton?
    Multumesc

  3. La Campionatul European din iunie proba este de 10km indiferent de categoria de varsta. Pentru conformitate la Brasov optiunea Comisiei Atletilor Veterani este pentru concursul de cros 10km.

    Mai multe detalii despre campionatul european de la Nowa Ruda pe http://www.evaa.ch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also