joi, martie 28 2024

Uneori, o cursă de alergare se sfârșește în cu totul alt loc decât ai crede.

Bangalore

Probabil au fost ceva probleme date de conjuncția nefavorabilă a astrelor, la acest sfârșit de săptămână. Altfel nu știu cum s-ar putea explica două întâmplări asemănătoare, dar petrecute pe meridiane diferite ale lumii.

A fost mai întâi Crosul Cramelor, desfășurat sâmbătă 18 octombrie, la Urlați. Vreme numai potrivită pentru alergare, organizare bună, alergători entuziaști, peisaje încântătoare. Și totuși… ghinioanele s-au ținut lanț. După ce biciclistului care trebuia să ”deschidă”  traseul i s-a rupt lanțul de la bicicletă după doar câteva sute de metri, pe la km 12 al cursei alergătorii din grupul fruntaș s-au văzut puși să alerge în cu totul altă direcție decât cea normală.

Interesant e că direcționarea greșită a fost făcută tocmai de către voluntarii care trebuiau să ”acopere” traseul, asta chiar dacă, cu puțin timp înainte, tot ei indicaseră exact sensul de parcurgere pentru alergătorii de la cursa de 7 km. Bang-bang.

Doar o zi mai târziu, în India de data aceasta. Bangalore Marathon. Mii de participanți, trafic intens. Primii trei alergători de la proba de semimaraton se detașează treptat, treptat de masa mare a participanților. Pe la km 15 realizează însă că s-au rătăcit.

Mașina care se afla în fața lor și care ar fi trebuit să urmeze traseul exact a ratat o curbă. S-a mers vreo 4 kilometri într-o direcție greșită, până când alergătorii și-au dat seama că ceva nu e în regulă. Așa că au împrumutat câte 30 de rupii de la niște persoane ce făceau jogging în zonă și au luat metroul către linia de start. Și asta nu a fost tot. Conform relatărilor presei, în competiția din Bangalore și alte persoane au rătăcit traseul, iar la un moment dat șoferii care erau opriți ca să permită trecerea alergătorilor au forțat barajul poliției și au mers înainte.

Astfel de incidente nu sunt chiar rare la cursele de maraton. În 2011, la maratonul de la Limassol, grupul fruntaș al alergătorilor kenyeni a fost îndrumat în direcție greșită tocmai de către organizatori. Pentru a-și repara greșeala aceștia i-au urcat pe africani într-o mașină și i-au adus în fruntea cursei, de unde au continuat să alerge.

Ceva ieșit din comun s-a întâmplat la Maratonul de la Atena, în 2007. Atunci, atletul care se afla în fruntea cursei, tot african, a urmat traseul corect și se apropia de finiș. Numai că traseul traversa o linie de tramvai. Întâmplarea sau poate o nouă conjuncție nefavorabilă a astrelor au făcut ca alergătorul să intre cu capul (literalmente) într-un tramvai aflat în mișcare. Din fericire, niciunul dintre participanții la acest incident de trafic nu a avut de suferit.

Tu ai văzut sau ai auzit despre vreo pățanie asemănătoare?

Foto: WSJ India

Comments

comments

Previous

Maraton cu mască

Next

Eliorun. O alergare

1 comment

  1. Felicitari pentru articol si pentru relatarea unor evenimente mai putin fericite, mai ales pentru cei afectati direct. Mi se pare totusi ca ghinionul nu are cum sa afecteze un eveniment, daca acesta este organizat bine. Cu o organizare buna, orice aspect neprevazut poate fi evitat si daca nu, poate exista un plan de rezerva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also