vineri, martie 29 2024

Nou record european la semimaraton.

Mo

Să începem însă cu prezentarea pe scurt a celor câteva competiții interne.

* Când ai ajuns la a noua ediție se poate spune că lucrurile au intrat în normalitate. Cam așa s-a întâmplat și anul acesta la Postăvaru Night, o cursă nocturnă de alergare montană și schi alpinism. Peste 250 de participanți, dintre care peste 140 la proba de alergare. Sâmbătă 21 martie s-a alergat la lumina frontalelor, pe zăpadă, traseul fiind abrupt și extrem de dificil (700 de metri diferență de nivel pozitivă), însă totul s-a terminat, ca de obicei, cu o petrecere pe cinste. Tot ca de obicei, rezultatele finale se anunță cu întârziere, însă la alergare feminin a câștigat Iulia Găinariu. La schi pe primele locuri s-au clasat Alexandra Dobre și respectiv Viorel Pălici.

* Cîteva sute de iubitori de mișcare s-au strâns duminică 22 martie la crosul Alerg pentru viață , o cursă populară de 5 kilometri organizată de către organizația Studenți pentru viață. Nu s-a perceput taxă de înscriere, dar au fost încurajate donațiile. Evenimentul face parte din Săptămâna pentru viață și are ca scop promovarea respectării și integrării copiilor cu nevoi speciale, precum și conștientizarea opiniei publice în legătură cu nevoile acestora și cu necesitatea de a fi sprijiniți.

Record european

Britanicul Mo Farah a câștigat duminică cursa de semimaraton desfășurată în capitala Portugaliei cu un timp de 59min:32sec. Rezultatul reprezintă un nou record european al distanței, fiind cu 20 de secunde mai bun decât precedentul record, ce aparținea din 2001 spaniolului Fabian Roncero.

„Mă simt grozav, mai ales că am fost susținut enorm de către public. Nu a fost o cursă ușoară, mai ales că organizatorii au strâns la start un grup foarte bun de alergători. A fost greu să câștig, însă e un bun cadou pentru ziua mea de naștere,” a spus Mo Farah. Britanicul de origine somaleză împlinește azi (luni – n.r) 32 de ani.

A fost o cursă frumoasă. Mo Farah a fost în plutonul fruntaș tot timpul cursei și treptat-treptat s-a desprins de grupul alergătorilor africani, cu o singură excepție, kenyanul Micah Kogo, pe care a reușit să îl depășească doar pe ultima sută de metri.

Clasament masculin:
1. Mo Farah (UK) – 59min:32sec
2. Micah Kogo (Kenya) – 59min:33sec
3. Stephen Kibet (Kenya) – 59min:58sec

O cursă ceva mai clară la feminin, podiumul arătând astfel:

1. Rose Chelimo (Kenya) – 1h:08min:22sec
2. Sara Moreira (Portugalia) – 1h:09min:18sec
3. Priscah Jeptoo (Kenya) – 1h:09min:21sec

Reamintim că recordul mondial pe distanța de semimaraton este deținut de Zersenay Tadese (Eritreea), care în 2010, tot la Lisabona, a obținut un timp de 58min:23sec.

Foto: Iaaf.org

Comments

comments

Previous

Printre ciudați

Next

Mișcare multă în Călăraşi (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also