marți, mai 28 2024
Să vedem cam care ar fi lucrurile noi care se vor întîmpla anul acesta la competițiile organizate de Asociația Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

# Să începem cu datele celor mai importante concursuri, intrate deja în tradiție:

  • Bucharest 10K&Family Run (7 aprilie)
  • Bucharest Half Marathon (11-12 mai)
  • Bucharest Marathon (12-13 octombrie)

# BRC va organiza și o primă competiție de alergare montană: TerraLonga Trail’n’Bike. Pe 17-18 august, în zona Tărlungeni de lîngă Brașov. În prima zi se va alerga pe un traseu lung de cca 20-30 km (detaliile finale nu au fost încă stabilite), a doua zi se va putea face mountain bike pe un traseu dublu ca distanță. În zonă există destul de multe posibilități de cazare, dar organizatorii își propun să facă și o tabără (cu corturi). Vor mai fi expoziții dedicate muntelui, vizionari de filme documentare. Mai multe detalii vor apărea în curînd pe www.terralonga.com

# Valeria Răcilă van Groningen, președinta BRC, despre TerraLonga Trail’n’Bike: ”Ne-am dorit să organizăm și competiții de alergare montană și acum o vom face. Dincolo de partea competițională, ne bucurăm să contribuim și la dezvoltarea turismului sportiv într-o zonă frumoasă a României”.

# Să revenim însă la cursele pe șosea ale BRC. Principala noutate e legată de Semimaraton, al cărui traseu a fost recent măsurat (pentru validarea conform standardelor AIMS a distanței) și care include mici modificări față de cel de anul trecut. ”Va fi un traseu și mai rapid, care ne va permite să aducem atleți și mai competitivi și implicit să avem rezultate mai bune. Evident, ne interesează și să atragem cît mai mulți atleți amatori”, a spus Paolo Ottone, director general BRC.

# Traseul mai rapid, sportivi de elită mai performanți și o participare ridicată sunt argumentele pe care BRC le va folosi în tentativa sa de a obține certificarea de Silver Level din partea IAAF. Anul acesta oficialii atletismului mondial vor fi la București pentru a începe procesul de evaluare. În context, să spunem că Maratonul București are certificare Bronze Level.

# Toate evenimentele BRC beneficiază integral de tehnologia MyLaps: platformă de înscrieri, aplicația pentru eveniment, sistemul de cronometrare. De pe același cont de utilizator se poate face înscrierea la mai multe evenimente, iar contul permite administrarea ulterioară a înscrierilor și autentificarea în aplicațiile de eveniment. Aplicația permite și urmărirea în timp real a celor aflați în cursă.

# Under Armour (prin Kvantumsport, distribuitor local al mărcii) a devenit partenerul tehnic atît al Semimaratonului cît și al Maratonului București.

Comments

comments

Previous

Dru Relax. Tot ce trebuie pentru sport

Next

Transgrancanaria. Român(i). Belețoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also