joi, februarie 22 2024

În acest week-end, pe 18-19 februarie mai exact, se va desfășura Campionatul Național de atletism pentru tineret și seniori, în sala de la Complexul sportiv „Lia Manoliu” din București. Tot acum, va avea loc și cea mai importantă competiție autohtonă indoor, cu prezență din străinătate: Cupa de Cristal. Deși este criză financiară, Federația de Atletism va recompensa cea mai bună performanță la feminin și respectiv masculin, cu cîte 1000 de euro.

Participă cele mai importante nume din atletismul românesc, deoarece campionatul național e criteriu de selecție pentru Campionatele Europene de sală, programate între 4-6 martie la Paris.

Conform unui comunicat al FRA, la concurs vor fi prezenți – printre alții – vicecampionul olimpic Marian Oprea (triplusalt), tripla campioană mondială de juniori la 400 și 800m, Mirela Lavric, dar și semifondiste și fondiste de perspectivă (cărora le-am admirat fuleul în seara aceasta, la un antrenament pe pista de atletism a stadionului Lia Manoliu). Același comunicat al FRA anunță totodată participarea, într-un stil care l-ar înverzi de invidie chiar și pe Caragiale, a trei „lungimiste” (adică săritoare în lungime) și a unui “înălțimist“ (nu mai traduc).

– Au început înscrierile pentru Hercules Maraton, care se va desfășura pe 21 mai pe Valea Cernei. Competiția are o probă de maraton (44km și 2300 m diferență de nivel) și una de semi-maraton (20,5km și 1000m diferență de nivel). Pentru detalii și înscrieri, amănunte aici sau aici.

– A fost lansat și site-ul Maratonului Apuseni, a cărei primă ediție va avea loc pe 25 iunie. Înscrierile încep însă pe 1 martie. Alerg.ro este partener al competiției.

Pînă atunci, însă, nu uitați de Maratonul de la Cluj (10 aprilie) și de EcoMarathon (7 mai, Moieciu).

Comments

comments

Previous

Nimic despre Valentin

Next

Noutăți despre Apuseni

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also