miercuri, mai 29 2024

România a obținut două locuri patru la Campionatele europene de alergare montană

zinca

Gap e capitala neoficială a alergării din Alpii francezi. Aici, în acest oraș situat la o altitudine de 750 metri, s-a desfășurat sâmbătă a 13-a ediție a Campionatelor europene de alergare montană. La start, 26 de țări, câteva sute de sportivi, cei mai buni.

România – care a mers cu o echipă redusă– a obținut două rezultate foarte bune, prin Ionuț Zincă (seniori) și Alina Piscu (junioare) care s-au clasat pe locul patru.

Lui Zincă i-au lipsit doar 13 secunde pentru a se clasa pe podium, pentru a repeta astfel cea mai bună performanță a sa de până acum. El a realizat astfel timpul de 56min:45sec, în timp ce proba a fost câștigată de către italianul Bernard Dematteis – 56min:10sec. La seniori, celălalt reprezentant al României, Cătălin Atănăsoaei, a venit pe locul 51.

În proba junioarelor, Andreea Piscu a scos un timp de 22min:47sec, proba fiind câștigată de britanica Georgia Malir – 22min:10sec. În rest, Ioana Pascar a venit pe locul 16, Alina Butnariu pe 26 și Iulia Tudor pe locul 31.

La senioare, cea mai bine clasare a avut-o Liliana Danci – locul 14 (43min:50sec), apoi Denisa Dragomir – locul 22, Dana Loghin – locul 49 și Nicoleta Petrescu – locul 56.

La juniori, primul alergător din România a fost Florin Biro – locul 10 (40min:09sec), urmat de Mihai Fălcescu și Andrei Leancă – locurile 13-14 și Ciprian Enache – locul 38.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

În încheiere, să revenim la Ionuț Zincă, de departe cel mai bun alergător montan din România. Cu doar trei zile înainte de europene, el și-a făcut retragerea oficială din sportul în care s-a consacrat inițial – orientare sportivă. Astfel, la Lavarane (în Italia), Zincă s-a clasat pe locul 12 în cadrul Campionatului mondial de orientare în alergare.

De acum înainte, Ionuț Zincă se va dedica în totalitate alergării montane. Cu certitudine, cu același succes ca și până acum.

Foto: pagina de Facebook Ionuț Zincă

Comments

comments

Previous

Când și recordurile lui Kilian Jornet sunt zdrobite

Next

Știri pe scurt. Alergări, nu glumă

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also