sâmbătă, septembrie 24 2022

Apreciez foarte mult campaniile umanitare asociate celor mai multe dintre cursele care se desfasoara in afara Romaniei. Acolo, multi oameni alearga incercind sa stringa bani pentru a ajuta semeni in nevoie sau pentru a sprijini organizatii cu programe umanitare. Se string astfel sume considerabile.

La noi, daca nu gresesc, exista un singur caz similar, respectiv maratonul DHL unde taxa de inscriere si donatiile suplimentare sunt oferite unor  asociatii non-guvernamentale.

In acest context, merita apreciat gestul campioanei olimpice la maraton, Constantina Dita, care a anuntat recent ca va sustine cu o bursa scolara o eleva care provine dintr-un mediu defavorizat. „Si eu faceam zilnic naveta, ma trezeam de dimineata pentru a ajunge la antrenament in Tirgu Jiu, apoi la scoala. Stiu cit de greu este sa lupti pentru visul tau si stiu cit de important este sa fie cineva  alaturi sa te sprijine”, a spus campioana olimpica, membra a proiectului „Vreau in clasa a noua”, initiat de World Vision Romania.

Costurile lunare  necesare sustinerii unui elev la liceu prin acest proiect (www.vreauinclasanoua.ro) sunt de 250 de lei, conform cotidianului Gandul

Comments

comments

Previous

Sufar de lipsa de parcimonie:)

Next

Alergare in Parcul Herastrau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also