miercuri, mai 29 2024

Un român stabilit în Statele Unite a reușit să parcurgă peste 200 de km într-o cursă de 24 de ore desfășurată în Franța.

Nana1

24h de Brive. Sau Campionatele naționale de alergare de 24 de ore ale Franței. Cursa a început joi 5 mai, la ora 10. Un traseu lung de 1,27km, cu viraje destul de strînse, ceea ce nu reprezintă un avantaj pentru alergători. O vreme extrem de călduroasă, numeroși ultramaratoniști trebuind să renunțe sau să apeleze la serviciile medicale.

Andrei Nana, un avocat născut la Alba Iulia și care acum trăiește în Statele Unite, 39 de ani, participă în afara concursului la această competiție. A fost acceptat pe baza experienței și a palmaresului, ca și a bunelor relații cu responsabilii din lumea ultramaratonului mondial.

Înainte de această cursă, Andrei își propusese să parcurgă peste 220 de km, însă în cele din urmă, în cele 24 de ore de alergare (din care cele mai dificile s-au dovedit cele de început, din cauza unor crampe neașteptate, ca și un zid dur lovit cam după 22 de ore de la start) a reușit să alerge 204.4 km.

El a cîștigat totuși la categoria open, deschisă celor care nu au luat parte la Campionatele naționale ale Franței.

Cei mai buni ultramaratoniști francezi au parcurs 222,4 km (la feminin) și respectiv 238,2km (la masculin). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Merită spus că Andrei Nana – un interviu Alerg.ro cu el poate fi citit aici și aici – este totodată un promotor al ultramaratonului, organizînd traininguri, avînd o fundație ca și o cursă în SUA (mai multe detalii pe site-ul oficial), dar și încercînd să pună România pe harta ultramaratonului mondial (a încercat să formeze o echipă națională. Detalii aici).

Nu există competiții de alergare de 24 de ore în România. Au mai existat tentative individuale în acest sens (vezi cursele individuale organizate de către Șerban Chiurlea, care în 2010 a parcurs circa 157 km) sau participări ale alergătorilor români la curse unde s-a alergat cel puțin 24 de ore.

Deși neoficial încă, luna viitoare este probabil ca în România să se organizeze un eveniment care să reprezinte un început în ultramaratonul de șosea de la noi.

Pînă atunci, bravo Andrei Nana.

Comments

comments

Previous

Semimaratonul București. Niște întrebări

Next

Știri pe scurt. Rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also