miercuri, septembrie 28 2022

Cum sunt extrem de rare momentele în care apar la noi cărți sau studii care să aibă ca subiect sporturile de anduranță, implicit alergarea, nu pot decât să salut când acest lucru totuși se întâmplă. Așadar, avem noutăți.

Zilele acestea, Federația Română de Atletism sărbătorește 100 de ani de la înființare. Printre altele, președintele Traian Băsescu a conferit ieri Federației Ordinul „Meritul Sportiv” – clasa I, ”în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute în cei 100 de ani de la înfiinţare, în care a adus României numeroase medalii şi performanţe de valoare internaţională”. Vineri 2 noiembrie, la sediul FRA, se va lansa cartea „Istoria Atletismului Românesc”. Cu certitudine, alergarea are dedicat un capitol consistent.

O zi mai târziu, pe 3 noiembrie, la Centrul de Performanță Sportivă din cadrul Institutului de Medicină Sportivă va fi lansată cartea unei biolog-nutriționiste de origine română, Marie Vrânceanu, care trăiește în Italia. Cartea are un titlu… destul de jurnalistic: ”7 ani la dietă. Amintirile unei femei grase”, însă – rezultă din prezentare – se bazează pe o tehnică nouă de stabilire a unei diete potrivite. Mai exact, e vorba de analizarea legăturilor dintre fiziologie, biochimie și genetică atunci când se întocmește programul de nutriție sau de antrenament al unei persoane.

Cu ocazia lansării cărții va fi prezentată și cercetarea ”Genetica și performanța sportivă” care – după cum rezultă de aici – este de interes pentru oricine încearcă să afle mai mult despre parametrii de luat în considerare în performanța din sporturile de anduranță.

În zilele următoare, mai multe amănunte despre toate acestea.

Comments

comments

Previous

Există viață după Sandy?

Next

Niște gesturi simbolice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also