vineri, decembrie 1 2023

Luni 15 aprilie, două bombe au explodat în apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston. Agențiile de știri vorbesc de cel puțin doi oameni morți și mai multe zeci de răniți.

Boston

Cele două explozii au avut loc la interval de câteva secunde una de alta, la aproximativ trei ore după ce câștigătorul maratonului a terminat cursa.Adică au fost surprinși alergătorii care au terminat la circa 4:30-5 ore de la start.

Nu este cunoscut deocamdată numărul de răniți, însă mai mulți martori oculari au relatat că este vorba de cel puțin câteva zeci de persoane.

Fox News anunță decesul a cel puțin trei persoane în urma deflagrației. Hotelul în care erau cazați atleții de elită care au luat parte la această competiție a fost imediat sigilat, iar autoritățile au intervenit prompt pentru a identifica eventuale bombe neexplodate și pentru a acorda ajutor medical persoanelor în nevoie.

La ediția din acest an a maratonului nu au participat mulți alergători români. Conform listei de final, cel mai bine clasat a fost alergătorul român rezident în SUA Andrei Fluerașu, care a terminat înainte de producerea exploziilor (timpul său 3h:24). Atleta Nuța Olaru a concurat pentru SUA și a terminat maratonul în 2h:42min.

Maratonul anual de la Boston, aflat la ediția cu numărul 116, este nu doar cea mai veche competiție de profil din lume, ci și una dintre cele mai populare. Aproape orice maratonist amator visează să fie unul dintre aproximativ 20000 de participanți care iau startul la Boston, chiar dacă pentru a se califica trebuie să îndeplinească un barem de timp destul de sever.

La ediția din acest an a maratonului Boston, mila cu numărul 26 a fost dedicată simbolic celor 26 de victime ale atentatului de la Școala Elementară Sandy Hook din Newtown, care a avut loc în urmă cu patru luni.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Previous

Viena, Rotterdam și Pyongyang

Next

Lecția Bostonului. Lecția maratonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also