miercuri, mai 29 2024

Doi cunoscuți atleți români se întrec într-un inedit concurs, dar nu pentru a face performanță seacă ci pentru a ajuta copiii să facă sport.

ac
Toma Coconea este singurul român care a participant, cu rezultate deosebite, la unul dintre cele mai dure concursuri de anduranță din lume, Red B X-Alps.  La rândul său, Ciprian Bălănescu este cel mai bun triatlonist român al momentului.

La nivelul cuvintelor care îi motivează cei doi gândesc asemănător. „Nimic nu e greu, nimic nu e ușor, totul e posibil!” își spune Coconea. „Accept orice provocare! Victoria e crezul meu!”, crede Bălănescu. Primul pare că s-a născut în zbor (pentru ușurința cu care folosește parapanta) iar al doilea în viteză (fie că e în alergare, fie pe bicicletă).

abBuni prieteni, cei doi au pus acum la cale un concurs deosebit. Pe 31 octombrie, la ora 12:00 fix, Coconea și Bălănescu se întâlnesc la telescaunul de la Parângul Mic. Unul cu parapanta în spate iar celălalt echipat pentru alergare. Apoi, vor porni în fugă până la cota 2000 m. De acolo va coborî fiecare cum știe mai bine: Coconea în zbor, Bălănescu în alergare.

Ce credeți? Cine va reuși să ajungă primul la finiș, la Telescaunul de la Parângul Mic?

De fapt, nu acesta este lucrul cel mai important, căci întrecerea lor, pusă sub titlul de ”Autumn Challenge”, nu este un concurs pentru satisfacerea orgoliilor personale. Nu vor să afle cine e mai rapid sau puternic sau care dintre ei e mai bărbat.

Întrecerea lor are doar un caracter filantropic. Toți cei care susțin sportul în rândul copiilor pot ajuta niște micuți care iubesc să facă mișcare însă nu au posibilitatea materială să-și achiziționeze echipament. Copiii sunt elevi în clasele clasele V-VIII, care învață la Școala Gimnazială nr. 7 din Petroșani. Aici a învățat și Toma Coconea.

Oricine se poate implica în acest proiect, ca partener, sponsor sau donator.

Donații în bani se pot face aici.

Donațiile în echipament pot fi trimise direct la sediul Școlii nr. 7 din Petroșani, str. Venus nr. 9, cod poștal 332140, Petroșani

Proiectul ”Autumn Challenge” continuă și în noiembrie, când Toma Coconea și Ciprian Bălănescu vor organiza un concurs la școala din Petroșani și vor selecta 20 de copii care vor intra într-un “cantonament” de inițiere în parapantă, respectiv triatlon.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Recuperarea după o cursă intensă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also