joi, februarie 29 2024

Unii oameni sunt mai determinați decât alții. Printre ei și americanul Larry Macon, care și-a doborât recordul la numărul de maratoane alergate într-un an.

Macon
Totul a început pe neaștepte în 1996. Un grup de avocați din San Antonio, Statele Unite, cu toții prieteni, stăteau într-o cafenea și povesteau cum și-au petrecut week-endul ce abia trecuse.

„Păi, eu am fost la golf și am făcut niște partide grozave”. ”Eu am înotat”. ”Iar eu am mers mult, mult, cu bicicleta”. Fiecare dintre ei povestea cu entuziasm despre aventurile sau experiențele sale.

A venit și rândul lui Larry Macon. Acesta a înghițit puțin în sec, înainte de a începe să povestească. De fapt, el nu făcuse nimic spectaculos și de aceea nu prea avea ce să le spună prietenilor. Noroc că i-a căzut privirea pe un ziar, aflat pe masă. Și i-a venit brusc o idee. Așa că a spus senin, deși conștient că minte: ”Aaa, eu m-am antrenat pentru maraton. Cursa e peste trei săptămâni”.

Prietenii lui au părut entuziasmați. ”Grozav, Larry. O să ai ce o să ne povestești. Și așteptăm să dai o petrecere după aceea”.

Larry Macon avea 52 de ani. Nu alergase niciodată în viața sa. Dar a trebuit să participe la acel maraton, doar se angajase în fața prietenilor săi.

Avea să termine printre ultimii. După mai bine de 5 ore și 20 de minute. Dar avea să fie o experiență care i-a plăcut. S-a pus pe treabă. Anul următor a alergat două maratoane. Și apoi, tot mai mult. Tot, tot mai multe.

În 2008 avea să intre în Cartea Recordurilor pentru cele 105 curse terminate de-a lungul unui an calendaristic. În 2010 își va bate propriul record, alergând 113 maratoane. Doi ani mai târziu va ridica și mai mult ștacheta: 157 maratoane. Totul va culmina în 2013, când va ajunge la un nou record: 239 maratoane terminate.

În acest moment, pentru Larry Macon, cel mai greu este să poată să ajungă la cursele dorite. Pentru asta, anul trecut a parcurs peste 300 mii de mile, cu avionul sau mașina. E nevoit să facă sacrificii și în viața personală sau cea profesională, în rest totul e simplu. ”Nu îmi e deloc greu să termin o cursă. Alerg cât pot de bine, fără alt obiectiv decât să termin”, spune Macon. Cel mai bun timp al său este 4h:29min. Cel mai slab: circa 7 ore.

Larry Macon, a cărui pagină de Facebook se cheamă Marathon Maniac Larry, recunoaște că în acest moment pentru el alergarea unui maraton a devenit o obsesie. ”Nu știu când mă voi opri, nu am un plan. Știu doar că îmi place și vreau să alerg multe maratoane”.

Și o întrebare de final

Sunt avocații firi compulsive?
  
pollcode.com free polls 

P.S.
Recordul lui Macon e recunoscut de Guiness Book. Dar asta nu înseamnă că alți alergători nu au alergat (mai multe) multe curse într-un an. Despre disputa pe acest subiect, generată de lipsa unei definiții clare a ceea ce este o cursă oficială, vezi un articol din Runners World.

Surse despre recordurile lui Macon: Running Magazine și ESPN.

Comments

comments

Previous

Cursa iubitorilor de bere

Next

Hai la un concurs inedit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also