vineri, septembrie 22 2023
Și a patra ediție a acestui concurs, care se va desfășura pe 3 noiembrie în pădurea Băneasa, lîngă București

Băneasa Forest Run are trei probe: cros (11 km), semi maraton (21 km) și cursa familiei, Greenfield Family Run (3 km). Pînă în acest moment sunt peste 500 de participanți înscriși. ”Alergăm de plăcere rămâne deviza noastră, iar faptul că putem face asta pe potecile pădurii din oraș este minunat”, spune Theodor Manolache, organizatorul principal, într-un comunicat de presă.

Detalii pe www.baneasaforestrun.ro

Noutatea acestei ediții constă în faptul că alergătorii pot alege să susțină două cauze sociale, donând sume de bani la înscrierea în competiție. Donațiile de la ediția Băneasa Forest Run din 3 noiembrie merg către MagiCAMP și către Hope and Homes for Children.

În taberele MagiCAMP există o serie de copii numită BlueCAMP. Aceștia sunt copiii care au pierdut pe cineva drag. Experiența taberei face minuni în viața lor pentru că o echipă de psihologi îi ajută să își găsească resursele pentru a procesa durerea și a merge mai departe. Echipa MagiCAMP a descoperit că acești copii au nevoie de ședințe de terapie individuală, în completarea taberei. Banii de la această ediție se strâng pentru a putea oferi zece ședințe de terapie pentru 10 copii care au fost în taberele BlueCAMP anul acesta. Este nevoie de 15.000 lei.

Cea de-a doua cauză, adusă în atenție de Fundația Hope and Homes for Children, dorește să vină în sprijinul lui Mircea Popan, un tânăr de 17 ani, care este nevoit să trăiască departe de familia lui, într-un centru de plasament, pentru că doar în acest fel își poate continua studiile. Mircea este pasionat de învățătură, însă familia nu îl mai poate ajuta din punct de vedere financiar. Fundația dorește să le construiască o casă, pentru ca toată familia să poată locui împreună din nou, iar Mircea să își poată continua studiile. Pentru acest lucru este nevoie de 27.000 de lei.

 

Comments

comments

Previous

De ce nu avem performanță în ultramaratonul de șosea?

Next

Dragomir, prima la europenele de skyrunning

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also