miercuri, aprilie 24 2024
39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, uneori, nu au nici ce mânca. Este și cazul familiei Bogza, compusă din părinți și șase copii, cu vârste cuprinse între 1 an și 9 ani.La Băneasa Forest Run se va alerga pentru această familie.

Familia Bogza locuiește într-o colibă de chirpici ce stă să se dărâme, printre câini maidanezi – condiții nepotrivite pentru creșterea copiilor, se arată într-un comunicat de presă. Tatăl muncește pe unde apucă, mama stă acasă pentru a avea grijă de copii și a reunțat la tratamentul pentru epilepsie, din lipsă de bani. Cu toate acestea, părinții continuă să își trimită copiii la școală și la grădiniță, recunoscând rolul important pe care îl are educația în viața copiilor și fiind conștienți că aceasta este singura lor șansă de a scăpa de sărăcie.

Fundația Hope and Homes for Children dorește să dea o mână de ajutor familiei, construind o casă, un cămin în care aceștia să poată locui în condiții civilizate. Evident că pentru acest lucru este nevoie de bani, acesta fiind și motivul pentru care organizatorii cursei de alergare pentru amatori, Băneasa Forest Run, au decis să pună umărul la strângerea fondurilor.

Fiecare participant la cursă, atunci când se înscrie la evenimentul din 4 noiembrie pe site-ul www.baneasaforestrun.ro, poate să doneze o sumă de bani pentru familia Bogza, iar pentru cei deja înscriși sau care vor să doneze oricum, o pot face direct pe pagina Galantom a evenimentului, http://hhc.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6163. Sumele donate vor pune o cărămidă la construirea căminului de care să se bucure cei 6 copii.

De asemenea, se poate dona și la fața locului, la evenimentul din 4 noiembrie, unde Hope and Homes for Children va avea un spațiu amenajat pentru alergători care îi susțin.

Peste 500 de alergători sunt deja înscriși pentru ediția din 4 noiembrie a cursei Băneasa Forest Run. Cu două distanțe disponibile, cea de 11 și cea de 21 de kilometri, cursa se află la cea de-a doua ediție și promite alergătorilor o experiență interesantă, cu atât mai mult cu cât este singura cursă din Pădurea Băneasa în care se va alerga pe timp de toamnă târzie, într-un cadru natural unic.

În zona de start/finish sunt așteptați și susținătorii care vor să-i încurajeze pe cei ce aleargă. Pentru ei vor fi  pregătite diverse activități, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

 

Comments

comments

Previous

Maratonul București. Detalii și noutăți

Next

Aveți milă și pentru mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also