miercuri, aprilie 17 2024
Cu un nou personal best pe 1.500m, Claudia Bobocea devine prima alergătoare din România care a reușit să realizeze baremul pentru participarea anul viitor la Tokyo
Foto: FRA.ro

Sâmbătă, la Londra, în cadrul unei etape de ”Diamond League” (circuitul IAAF), semifondista Claudia Bobocea a reușit să se claseze pe locul 8 în proba de 1.500m, cu un timp de 4min:02sec/27sutimi. Rezultatul este nu doar un record personal pentru alergătoarea legitimată la CSA Steaua București, cât mai ales un timp care este sub baremul ce permite participarea la JO de la Tokyo.

Antrenorul lui Bobocea, Valentin Anghel, a oferit mai multe explicații pentru site-ul FRA: „A fost o vreme excelentă, adică aproximativ 22-23 de grade Celsius, și într-un stadion plin ochi, ca la Mondiale sau Olimpiadă, nivelul de determinare a fost altul! (…) Venim dintr-un stagiu de pregătire la altitudine, în Font Romeu (Franța), iar marți 16 iulie am concurat într-o întrecere la Sotteville de Rouen (4min:08sec,70), tot în Franța. Chiar am avut puțin emoții, pentru că trecerea de la altitudine la șes, ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, însă, cred că pe ultima parte a cursei Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucuroși”.

Cursa de la Londra a fost câștigată de britanica Laura Muir, cu 3min:58sec/25sutimi. Toate rezultatele se găsesc aici.

Să mai spunem că Claudia Bobocea e a treia atletă calificată până acum la Tokyo, după Florentina Iușco și Alina Rotaru (ambele la lungime).

Și, în fine, felicitări celor care au reușit să schimbe în bine ”fața” site-ului oficial al Federației Române de Atletism. De notat, că acum discipline precum alergarea montană sau ultra-alergarea sunt cu adevărat luate în serios. Bravo.

 

Comments

comments

Previous

Aleargă Europa de la nord la sud

Next

Despre ce vom vorbi în zilele următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also