miercuri, aprilie 17 2024
Aproximativ 7.000 de participanţi au luat startul la cea de-a patra ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run, care s-a desfăşurat duminică în zona Parcul Izvor din capitală, anunţă organizatorii competiţiei, Bucharest Running Club.

Câștigătorii  cursei au fost Gavril Ștefan (cetățean român din Italia), cronometrat cu 30min:17sec și respectiv Oana Diana Ivăncescu, cu un timp de 38min:35sec. Echipa ABRC a ocupat locul întâi la ștafetă 2 x 5K cu timpul de 30min: 55sec.

În cadrul probei Cursa Familiilor familia Purcea formată din doi membri a câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” la cursa 3.5 km, iar familia Asofiei alcătuită din doi participanți a câștigat la proba 1.5 km. La‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Hypewit a trecut prima linia de sosire fiind formată din 15 membri. În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi cinci băieți și cele mai rapide cinci fete.

La Cursa Bebelușilor,64 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2037 a Maratonului București.

Toate rezultatele se găsesc aici

De asemenea, s-au acordat premii în bani și echipamente sportive pentru primele cinci școli și primele cinci licee cu cei mai mulți participanți.

Evenimentul a fost transmis în direct pe website-ul www.bucuresti10km.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, au fost prezentate  informații despre ceea ce s-a întâmplat pe traseu, despre cauzele sociale pentru care s-a aleargat și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor.

Cu o zi înainte de competiție, pe 6 aprilie, într-un cort special amenajat în Parcul Izvor, a avut loc prima ediție a workshop-ului Eat.Train.Run, unde specialiști din diverse domenii (cardiolog, nutriționist, kinetoterapeut, psihoterapeut și antrenor de atletism) au dezbătut teme de interes referitor la pregătirea necesară înainte de cursă, despre participarea la cursă și care au răspuns la întrebarile alergătorilor referitoare la stilul corect de viață și de alergare.

Acesta a fost primul concurs de alergare stradală din Capitală, al anului, organizat de către Bucharest Running Club, la care au participat atât atleţi profesionişti, cât şi alergători amatori. La această ediţie nu au participat sportivi de elită din străinătate.

Comments

comments

Previous

Ultramaraton. La Autism 24h Marea Neagră

Next

Semimaraton Brașov. A opta oară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also