sâmbătă, aprilie 13 2024

Doar 12 secunde i-au lipsit americanului Jim Walmsley pentru a stabili un nou record mondial pe 100km

Evenimentul CarbonX2, organizat de către Hoka One One, a avut de toate: alergători de top, efort admirabil, suspans, dramatism. Doar noi recorduri mondiale pe distanța de 100km, așa cum se dorea, nu a(u) fost să fie.

Jim Walmsley a alergat cu o constanță remarcabilă, cu o medie de 3min:42sec/km, parcurgînd cei 100 km ai cursei (nouă tururi pe un circuit lung de cca 11km) în 6h:09min:26sec, la doar 12 secunde de recordul mondial deținut de japonezul Nao Kazami (6h:09min:14sec, realizat în iunie 2018).

Ritmul pe ultima parte a cursei. Detalii complete aici

Modul în care Walmsley a încheiat cursa – cu pași greoi, cu o rană pe umăr, după ce s-a lovit de un gard de control, cu brațele totuși ridicate – vorbește de la sine despre efortul depus. La conferința de presă de după concurs a spus: ”am simțit că am dat tot ce am putut azi și a trebuit să caut resurse, adînc în mine, ca să pot continua”, iar în cele din urmă a avut parte de o ”experiență dulce-amară”, asta desigur pentru că i-a lipsit atît de puțin pentru a-și atinge obiectivul.

În cursa băieților au fost 13 participanți, dintre care 7 au abandonat. Rezultatele complete aici.

Cursa fetelor a avut mai puțin dramatism în condițiile în care principala favorită, Camille Herron, a abandonat la km 65, acuzînd dureri la șold. În cele din urmă, prima a terminat franțuzoica Audrey Tanguy în 7h:40min:36sec.

Toate rezultatele celor patru fete care au terminat cursa (plus două abandonuri) sînt aici.

Comments

comments

Previous

Hoka și tentativa de record mondial pe 100km

Next

Concursuri în februarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also