luni, mai 20 2024

Un nou volum apărut la editura noastră favorită: Pilot Books

Adesea, cheia succesului stă în amestecarea bine temperată a mai multor ingrediente. În cazul de față se ia un jurnalist,cît mai celebru. Acesta călătorește și își povestește aventurile. Care nu sînt de ici, de colo. Ci adevărate expediții prin unele din cele mai izolate zone de pe glob. Se adaugă obligatoriu talentul de a istorisi.

Așa rezultă o carte, Pași prin lume, în care jurnalistul și realizatorul de documentare Simon Reeve își rememorează copilăria într-o familie cu venituri medii din vestul Londrei, precum și anii turbulenți ai adolescenței, care s-au încheiat din fericire cu angajarea sa ca ucenic în redacția săptămânalului The Sunday Times. Acesta a fost momentul în care a devenit pasionat de jurnalismul de investigație, pasiune care avea să-l poarte ulterior prin cele mai ascunse și periculoase colțuri de lume.

Volumul Pași prin lume, în traducerea Mihaelei Sofonea, a apărut recent la editura Pilot Books.

Cărțile lui Simon Reeve au devenit bestseller-uri în topul New York Times: The New Jackals (1998), One Day in September (2005) și Tropic of Capricorn (2007).

Printre cele mai cunoscute emisiuni realizate de Reeve pentru BBC se numără Holidays in the Danger Zone: Places That Don’t ExistMeet The StansEquator și Tropic of Capricorn.

Royal Geographical Society i-a acordat prestigioasele One World Broadcasting Trust Award și Ness Award.

Alături de Sir David Attenborough și alți specialiști în conservarea naturii, Simon Reeve este membru al Consiliului Ambasadorilor din cadrul World Wide Fund (WWF), una dintre cele mai importante organizații de mediu din lume.

Comments

comments

Previous

Şi alergătorii se îngraşă, nu-i aşa? (II)

Next

Minim 10.000 de pași pe zi este un mit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also