miercuri, iunie 29 2022

O întrebare pentru performerul din tine…

kipsang
După cum probabil știți, kenyanul Wilson Kipsang este noul deținător al celei mai bune performanțe mondiale la maraton. El a alergat duminică la Berlin cei 42.195km ai cursei în 2h:03min:23sec.

Asta înseamnă o viteză medie de circa 2min:55sec pe km. Peste 20 de km pe oră.

Dincolo de viteza aceasta, care pentru marea majoritate a oamenilor înseamnă ceva imposibil, merită consemnat și tempoul aproape perfect realizat de atletul kenyan. Mai jos sunt timpii realizați de Kipsang pe distanța de 5 km a maratonului și viteza sa medie.

Pentru a vă verifica propria performanță în raport cu recordurile la zi sau pentru a vedea dacă vă încadrați în clasa de atlet local, regional sau național vezi FORMULARUL DE CALCUL A PERFORMANȚEI

***

Laboratoarele de performanță Alerg.ro au făcut un efort de imaginație și au calculat câți metri ar putea alerga, la această viteză, câteva persoane (reale sau generice).

–    O persoană de peste 100 de kilograme: 3,27 metri
–    Mircea Badea, jogger: 143,65 metri
–    Atlet veteran +65ani: 143,66 metri
–    Dani Oțil, vedetă: 425,74 metri
–    Atlet din clasa regională: 5437,56 metri
–    Atlet din clasa națională: 12574,78 metri
–    Vlad Victor, maratonist etern: 28897,67 metri
–    Marius Ionescu, maratonist: 40.001 metri
–    Wilson Kipsang însuși: 42.195 metri

 

Ultima parte a textului a fost inspirată de aici.

Comments

comments

Previous

Wilson Kipsang. Nou record mondial la maraton

Next

Surprize, surprize. Cu cine te poți întâlni la o alergare

6 comments

 1. Am 108 kg dar inca fac 50 m in 7,5 secunde, deci scot o medie pe cei 50 m de 24 km/h
  deci ma tin de Kipsang cel putin 50 m 🙂

  Dar alerg ca ursul, rapid dar pe distanta scurta si nu la vale 😀

 2. Chuck Norris a avut timp sa mearga la hotel si sa faca dus, pana sa treaca Kipsang linia de finish 😀

 3. Estimarile voastre sunt extrem, dar extrem de eronate:
  – „Vlad Victor, maratonist etern: 28897,67 metri – 28,8Km” ? imposibil, 1Km ar fi o estimare mult mai reala; Victor este maratonist de ~ 2:45 ore (3:54 min/Km) si pe 10km stiu ca are ~ 34:xx (~3:26/Km). Cum sa alerge 28 km cu un ritm care este foarte departe pana si pe 10k?
  – „Marius Ionescu, maratonist: 40.001 metri”- din nou imposibil, nu are PB nici pe 10k cat ati estimat voi (nu ca as contesta valoarea acest doua simboluri nationale).

 4. Salut,
  of, am mai avut problema asta…. Aceste „estimari” au fost facute in gluma. Am separat clar partea din text in care sunt prezentate spliturile recordului mondial de partea a doua a textului, in care ne-am jucat cu asa numite „estimari”. De ce crezi ca am introdus numele unor persoane care nu prea au legatura cu alergarea? Doar pentru a mai zimbi. Cred ca trebuie, pe linga antrenamente, competitii, performante, sa mai si zimbim. Inclusiv pe motive legate de alergare.

  Marian Chiriac

 5. Buna ziua Marian,
  Normal ca trebuie sa si glumim insa eu nu vad gluma in estimarile eronate (ma rog, cum zici tu -intentionat eronate) pt. Victor si Marius. Apropo, o vede cineva? Primele 2 estimari sunt hazlii si culmea, chiar destul de reale, Dani Otil nu stiu cine, urmatoarele 2 iar destul de reale (atlet clasa regionala + nationala). Tie iti vine za zambesti cand citesti estimarea pt. Victor si Marius? Mie nu, cel putin nu in sensul pe care l-ai vrea. Probabil ai un simt al umorului mai greu de inteles.

  P.S. Vezi ca Mircea Badea a declarat intr-o emisiune ca el alearga TARE deci s-ar putea sa alerge chiar si 150m

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also