vineri, decembrie 1 2023

Un sfârșit de săptămână cu mai multe competiții, majoritatea aflate la prima ediție și cu unele rezultate foarte bune ale alergătorilor români.


Cel mai important rezultat ar fi locul 3 obținut de Cornelia David la ultra-maratonul Rodopi Ultra Trail, desfășurat în Grecia. Reprezentând clubul EcoMarathon, Cornelia s-a clasat pe locul 3 la sfârșitul celor 162 de km străbătuți prin zona împădurită a munților Rodopi. Timpul ei: 40h:21min:38sec. Un rezultat foarte bun a obținut și Marius Vasilache (Ro Club Maraton) care după 28h:57min:23sec a ajuns al cincilea în clasamentul general. Mai multe informații despre această competiție, inclusiv clasamentele, sunt disponibile aici.
*****
Prima ediție a Maratonului Delta Dunării, desfășurat pe 20 octombrie la Sulina, a fost câștigat la masculin de către Marian Tudorică (urmat de Florin Simion și Marius Piron), iar la femin de către Didina Manole. Competiția a avut și probă de semi-maraton, pe primul loc clasându-se Ștefan Nan și, respectiv Mariana Bazavan, dar și o cursă populară de 6 km, câștigată de fosta campioană mondială la semi-maraton, în anul 1995, Elena Fidatov-Moruzov.
***
Tot la prima ediție s-a aflat și Azuga Trail Race, o competiție de alergare montană pe distanța de 27 km și cu o diferență de nivel de 1600 metri. Alergarea s-a desfășurat pe pârtia Sorica, iar la start au fost peste 300 de concurenți.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Reminder: Film la Serata Alergătorului

1 comment

  1. Referitor la Maratonul Delta Dunarii, pot completa ca prin prezenta Diane Louise Sharp din Marea Britanie in proba de semimaraton, prima editie a fost internationala.
    Ceea ce nu am reusit la maratonul „Pe aici nu se trece”, am reusit la Sulina.

    Prima stafeta a copiilor din Romania in proba de maraton: 42X1 km. Entuziasmul copiilor a fost de nedescris. Sa-i fi vazut cu cata seriozitate si raspundere isi asteptau din km in km schimbul! Stafeta pe care au schimbat-o a fost un stegulet al Romaniei.. Au fost copii obisnuiti, de toate varstele, baieti si fete, de la clasele VI-XII, nascuti in Delta Dunarii, care au terminat maratonul in 3h:45:00.
    A doua zi dupa cursa trecand prin fata liceului lor, m-au recunoscut si m-au abordat direct: Ce faci nea Ilie? Facem si la anu? Bineinteles ca facem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also