duminică, februarie 25 2024

O cursă ”clasică” de iarnă și, în premieră, un ultramaraton transfrontalier R. Moldova – România

GERAR

Se anunță un sezon de alergare interesant și bogat, în 2024. Iar anul debutează în forță. Mai întîi pe 27 ianuarie va avea loc a XII-a ediție a Semimaratonului Gerar (în 2021 și 2022 competiția nu a fost organizată). Probele sunt aceleași: cros 10,8 km și semimaraton în echipă de trei persoane. Abia s-a dat drumul perioadei de înscriere și, ținînd cont de istoria de pînă acum, locurile disponibile este posibil să se ocupe foarte repede.

Sunt cîte 200 de locuri disponibile la cele două probe de alergare, taxele de înscriere variind între 130 și 175 de lei la semimaraton (prețul este mai mic dacă te înscrii mai repede), iar la cros între 175 și 200 de lei. Detalii aici.

RUBICON

Nici ultramaratonul Rubicon nu este chiar o competiție nouă. Este organizată de către firma Sporter, din Republica Moldova și pînă acum a avut 3 ediții în care au fost traversate, în alergare, de-a lungul a mai multor zile, părțile estică, centrală și vestică ale Moldovei, pe trasee între 460 și 540 km. Detalii aici.

În 2024, însă, competiția se extinde și în România. Astfel, pe 2 februarie se pleacă din fața Arcului de Triumf din Chișinău, urmînd ca pe 4 februarie – după parcurgerea a circa 550 km, în circa 60 de ore (fără pauză) – cursa să se încheie în fața Arcului de Triumf din București. Traseul se parcurge individual sau în ștafetă, acesta fiind împărțit în 50 de etape. Etapele au lungimi diferite, de la 7 la 15 km. Fiecare atlet își alege o anumită porțiune de traseu și primește o distincție pentru parcurgerea acesteia.

Taxa de participare pentru o etapă a ștafetei este de 200 MDL – lei moldovenești (împărțiți suma la 4, pentru a afla echivalentul în lei românești). Cum este și normal, costurile cresc odată cu numărul etapelor: pentru 2-5 etape – 450 MDL, 6-10 etape – 550 MDL, 11-15 etape – 650 MDL, 16 și mai multe etape – 850 MDL. Participanții vor beneficia de un autocar confortabil pe toată durata cursei, iar costul acestuia este de 1200 MDL. Detalii și înscriere aici.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. O nouă calificare la JO

Next

”Friendship Series”. Circuit comun de triatlon româno-maghiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also