luni, iunie 24 2024
Pentru prima dată, mai mulți alergători montani au fost incluși printre cei mai buni atleți români ai anului care abia s-a încheiat.

Foto: FRA.ro

La prima vedere, cifra este frumoasă. Astfel, anul trecut atletismul românesc a obținut 23 de medalii. Numai că, toate acestea nu au fost obținute în competiții importante (mondiale, europene) sau în probe olimpice, ci la Universiadă, întreceri de alergare montană ori în competiții pentru juniori.

Desigur, pe noi ne bucură ascensiunea și rezultatele alergării montane (inclusiv, după cum se va vedea mai jos și a ultramaratonului), dar nu putem remarca starea jalnică a atletismul ”clasic”.

Să vedem însă cine au fost premianții Federației Române de Atletism, anunțați și recompensați aseară în cadrul Galei Atletismului Românesc.

Astfel, cei mai buni atleți au fost desemnați săritoarea în lungime Alina Rotaru, campioană mondială universitară, finalistă la Campionatele Mondiale de la Londra, şi aruncătorul de greutate Andrei Gag, bronz la Universiadă şi finalist la CM.

Dacă e să ne referim acum exclusiv la alergători, fondistul Nicolae Soare (locul 2 la Universiadă – 10.000 m) a ocupat poziția a treia, urmat de Andrei Dorin Rusu – locul 2 pe echipe juniori la CM Alergare Montană, aur şi bronz la CE juniori 1 – 10.000 m şi 5.000 m. La fete, în clasamentul celor mai bune se regăsesc, pe poziția a treia, Bianca Răzor – (semifinalistă la CM – 400 m, locul 3 la 4×400 m şi 400 m la Universiadă), urmată de Andrea Miklos (locul 2 la CE juniori 1 – 400 m) și, pe poziția 5, de Denisa Dragomir (locul 3 la individual şi cu echipa de senioare la CM Alergare Montană – distanţe lungi).

Alergătorii domină la juniori, unde cel mai bun la băieți a fost desemnat Andrei Dorin Rusu iar la fete Andrea Miklos.

Au fost recompensați și patru sportivi masters care au adus medalii internaționale. Să mai spunem că un premiu special a fost acordat și Dianei Amza pentru demersurile de organizare în România a primului Campionat European ultramaraton (alergare 24h).

Mai multe date aveți în comunicatul Federației de Atletism.

Comments

comments

Previous

Crosul BT. La Maratonul Cluj

Next

EcoMarathon. Gata de start

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also