luni, iunie 24 2024

Maratonul de la Boston s-a terminat cu victoria lui Robert Cheruiyot, care a realizat un nou record al cursei, 2h:05min:52s, un timp extraordinar în condițiile în care traseul celei mai vechi curse de maraton din lume este unul sinuos, cu multe urcușuri.

Kenyanul Robert Cheruiyot a reușit să coboare cu mai bine de un minut sub vechiul record al cursei, deținut de… Robert Cheruiyot, care e de altfel de trei ori cîștigător la Boston. Da, e amuzant, pe cei doi kenyeni îi cheamă la fel, numai că între ei există o diferență de zece ani și niciun grad de rudenie. Mai diferă totuși și al doilea nume, adică “tînărul“ este Robert Kiprono Cheruiyot, în timp ce pe “bătrîn“ îl cheamă Robert Kirkoech Cheruiyot.

Revenind la cursa de la Boston, mai trebuie spus că speranțele americanilor la câștigarea cursei, după mai bine de 25 de ani, s-au năruit din nou, favoritul lor Ryan Hall terminînd al patrulea (în 2h:08:41, cel mai bun timp al unui american înregistrat vreodată), iar Meb Keflezighi al cincelea. Pe locul doi s-a clasat etiopianul Tekeste Kebede (2h:07:23), iar Deriba Merga l-a urmat la ceva distanță (2h:08:31).

Și cursa feminină a revenit sportivilor est-africani, etiopianca Teyba Erkesso cîștigînd la mare luptă (2h:26:11), cu doar două secunde, în fața rusoaicei Tatiana Pușcareva. Pe locul trei s-a clasat Salina Kosgei, din Kenya, cîștigătoare a ediției de anul trecut.

Acum, cîteva cifre despre ce înseamnă maratonul de la Boston. A fost a 114-a ediție, la care s-au înscris 26.800 de alergători, dintre care 4.200 din afara Statelor Unite. Spectatori: circa 500 de mii. Veniturile realizate de către administrația locală au fost estimate la circa 122 milioane de dolari.  Cîștigătorii, atît la feminin cît și la masculin au primit cîte 150 de mii de dolari, Cheruiyot și un bonus de 25 de mii de dolari pentru stabilirea unui nou record al cursei.

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă (X)

Next

Gata, se anunță Maratonul București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also