miercuri, septembrie 28 2022

Aceasta cred că este cea mai importantă informație pentru non-alergători: sâmbătă și duminică traficul va fi restricționat în mai multe zone centrale din Capitală. În rest, pentru alergători mai multe amănunte de ultimă oră despre Maratonul Internațional București.

Sâmbătă, circulația va fi restricționată între orele 8-14 pe Bd Unirii, între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, doar pe sensul către Piața Unirii.

Duminică, circulația se va închide între orele 5-17 în zona Piața Constituției – Piața Unirii – Piața Alba Iulia – Piața Muncii – bd. Chișinău, zona Stadionului Național. Mai multe amănunte aici.

Și, acum, telegrafic câteva informații despre competiția propriu-zisă:
– La probele competitive (maraton, semi-maraton și ștafetă) vor lua startul aproape 3 mii de alergători, dintre care peste 750 numai la maraton.

– Numărul alergătorilor e cu circa 30 la sută mai mare decât anul trecut. Vor fi prezenți sportivi din 30 de țări, cei mai mulți din Olanda (150).

– Vor fi patru covoare de înregistrare a timpilor intermediari: Piața Constituției, bd Chișinău, Calea Victoriei și Podul Eroilor.

– Participă circa 20 de sportivi de elită. La masculin se remarcă alergători din Kenya, Etiopia, Moldova (inclusiv reprezentantul acestei țări la JO). La feminin printre favorite se numără alergătoare din Etiopia, Kenya, Belarus și Rusia.

– Directorul tehnic al competiției, Paolo Ottone, este convins că anul acesta se vor realiza recorduri ale cursei de la București. Favoriți sunt etiopianul Siyoum Debele Lemma (1975, PB – 2h:10:48) sau câștigătorul de anul trecut, Getu Teklu (2h:17min:21sec). Lor li se adaugă un alt etiopian care va fi la prima sa cursă de maraton, însă deține un PB de cca 63min la semi-, obținut în condiții de altitudine.

– La feminin participă o kenyancă ce are PB de 2h:29min, dar și o etiopiancă ce va alerga de asemenea primul său maraton în afara țării și care este sparring partner al multiplei-campioane olimpice în probe de fond, Tirunesh Dibaba.

– 50 de alergători români participă la Campionatele Naționale de Maraton, care vor fi organizate tot acum. Președintele Federației Române de Atletism, Sorin Matei, a spus azi la o conferință de presă că speră ca anul viitor Bucureștiul să găzduiască simultan Campionatele Balcanice de Maraton.

– La cursa populară va alerga un tânăr complet nevăzător, ce va concura alături de un câine-ghid. Inedit este și faptul că un mecanic auto, Florin Stanciu, 40 ani, va porni sâmbătă seara din Pitești, va alerga circa 100 de km până în București apoi va lua startul și la maraton.

– Sunt tot mai multe echipe ale diferitelor companii și corporații. Cei mai mulți alergători vor fi din partea PwC Romania (202 membri) și ai băncii Raiffeisen (115). În premieră va alerga și o echipă a Federației de Atletism.

– Alte cifre: 300 de voluntari. Peste 700 de turiști străini ce vor vizita Capitala cu ocazia MIB. Peste 170 de premii, dintre care 70 în bani.

Mai multe informații despre Maratonul Internațional București aici.

Foto: InLowLight.ro

Comments

comments

Previous

Alergare în familie la Casiopeea

Next

Maratonul București. Câștigătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also