marți, august 9 2022

Prestație lăudabilă, într-un ultramaraton, pentru Toma Coconea.

coconea1

Pentru al doilea an consecutiv, sportivul Toma Coconea a reușit să se claseze pe locul 5 în cadrul ultramaratonului caritabil No Finish Line, care s-a desfășurat la Monaco în perioada 15-23 noiembrie.

Dacă anul trecut, la aceeași competiție, Coconea a alergat 810,4 km de-a lungul a celor șapte zile de concurs, timp în care a dormit, în medie, două ore pe zi, anul acesta el și-a depășit performanța alergând 823 km. Adică echivalentul a aproape 20 de maratoane. El și-a schimbat strategia, anul acesta preferând să alerge fără oprire, de două ori, câte 24 de ore fără oprire.

La finalul concursului fără linie de finiș, Coconea s-a clasat – după cum am mai spus – pe poziția a cincea în clasamentul general, din 11.256 de participanți și pe locul 1 la categoria sa de vârstă. Câștigător a fost Stephane Leroux, care a parcurs exact 1001 km în cele șapte zile de alergare.

“Anul acesta au venit mai mulți sportivi profesioniști, lor revenindu-le și podiumul în clasamentul general. Efortul este unul constant (…) rezistența nu-mi este străină, având în vedere participările mele la Red Bull X-Alps, unde parcurg peste 1000 km pe jos, însă îmi plac mai mult alergările montane”, a spus Toma Coconea.

În cadrul acestui ultramaraton caritabil, în care se aleargă pe un circuit lung de 1.400 metri, s-a reușit strângerea sumei de 393.672 euro, bani ce vor fi alocați mai multor proiecte umanitare.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Succese

Next

Studiu. Despre tineri și sport

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also