sâmbătă, septembrie 18 2021

Cald, cald, cald. Și luna august va fi în general una care își respectă renumele de „cuptor” așa că o bună soluție contra vipiei ar putea fi fuga pe coclauri, la una din numeroasele competiții de alergare sau triatlon ale acestei perioade. Sunt câteva concursuri interesante în august, unele noaptea, unele cu tentă istorică, multe prin zone montane.

Ziua de 18 august trebuie menționată în mod special deoarece atunci se desfășoară nu mai puțin de cinci competiții diferite. În plus, când nu aveți chef de alergat, merită urmărite probele de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

3 august
– București. Prima ediție a unui cros de noapte organizat în București de către ProSport, compania Puma și Ro Club Maraton. Midnight Run are loc în parcul IOR, de la ora 23, și include o probă de 10 km dar și probă de sprint pe 100 m. Detalii aici.

4 august
– A doua ediție a Retezat Maraton, care se desfășoară în localitatea Râu de Mori. Are o probă de maraton (42 de km, cu +3000m diferență de nivel) și una de semi-maraton. Mai multe informații pe www.retezatmaraton.ro.

– Nou concurs în Bucegi. Padina Fest. Alergare montană pe distanța de 40.5 km și un cros de 16.9 km (Direcția Omu). Informații suplimentare la www.padinafest.ro.

5 august
– Miercurea Ciuc. Supermaratonul Secuiesc. Alergare pe distanța de 46 de km. Deși este la a 11-a ediție, concursul nu are un site propriu. Unele date pot fi aflate de pe site-urile www.szereda.ro sau   www.dsjhr.ro.

Sf. Gheorghe/Reci. Un triatlon de tradiție, Cupa Harmoszek, aflat la ediția a 21-a. Competiție xterra, inclusă în circuitul Bioeel Grand Prix. Ceva informații aici (http://www.alpinsport.ro/page.php?91) sau la e-mail : iroda@alpinsport.ro

Londra. Proba de maraton feminin, în cadrul Jocurilor Olimpice. România are două reprezentante: Constantina Diță (deținătoarea titlului olimpic) și Lidia Șimon (fostă vice-campioană olimpică). De urmărit la TV.

6 august
Mărășești. A doua ediție a unui maraton istoric: “Pe aici nu se trece!”. Se aleargă circa 42 de km, între Mărăști și Mărășești, în memoria ostașilor români căzuți în primul război mondial. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului www.ilierosu.ro.

11 august
Păltiniș. Prima ediție a  Cindrel în alergare, competiție ce include probe de maraton, semimaraton și cros. Informații suplimentare pe www.inalergare.ro.

12 august
Londra. Proba masculină de maraton la JO, unde România este reprezentată de Marius Ionescu.

18 august
Petrila. Și la început, și inedită: Iorgovanu Night Run, o alergare de noapte, pe distanța de 15 km în munții Retezat. Detalii suplimentare: www.iorgovanu-nightrun.com/index.html

Vatra Dornei. Campionatul național de alergare montană, deschis sportivilor legitimați. Detalii aici.

Sâmbăta de Sus. A doua ediție a Semi-maratonului Țării Făgărașului. Peisaj frumos, dificultate medie. Amănunte pe semimaraton-fagaras.com

Răchițele (Cluj). Prima ediție a unei competiții de alergare în munții Apuseni: Runsilvania Wild Race. Alergare pe trasee de 20 km și respectiv 7 km lungime. Amănunte suplimentare pe site-ul runsilvania.ro.

2×2 race. Prima ediție a unei alergări montane pe cele mai înalte vârfuri din România. Se pleacă de la Bâlea Lac, se ating vârfurile Negoiu și Moldoveanu și retur. Circa 50 km, alergare în echipă. Amănunte aici.

19 august
– Sf. Gheorghe. Cupa Tri Aluta la triatlon. Informații pe site-ul organizatorilor www.trialuta.ro.

– București. O competiție ce stă sub semnul posibilului. Maratonul Recunoștinței. O alergare de circa 46 de km între Călugareni  și București (Mormântul eroului necunoscut). Cum e vorba de un maraton istoric, eventuale detalii pot fi obținute de la Ilie Roșu.

25 august
– București. Competiția de triatlon Trichallenge se mută de anul acesta de la Mamaia la București, anunțându-se drept cea mai mare cursă de gen din România. Tot acum se organizează și campionatele naționale de triatlon. Detalii suplimentare pe www.trichallenge.ro

31 august
– Avrig. Prima zi a UltraTrail Făgăraș, cursă în etape și în echipă de două persoane, de circa 70 km lungime. Competiție din cadrul Carpathian Man.

Comments

comments

Previous

Ultima ștachetă cade întotdeauna

Next

Păzea, revine Gazela!

5 comments

 1. Stie cineva la ce ore si pe ce canal(e) din Romania se pot urmari live maratoanele olimpice?

 2. Salut, Valeriu!

  Programul competitiilor de atletism poate fi consultat pe

  http://www.london2012.com/athletics/schedule-and-results/

  Daca dai click pe evenimentul care te intereseaza, vei vedea si ora la care se difuzeaza. Este vorba de fusul orar al Marii Britanii, asa ca adauga 2 ore pentru a afla programul conform orei Romaniei.
  Eurosport transmite cam toate competitiile, insa si TVR 1 le difuzeaza pe cele mai importante. Astfel, maratonul feminin va fi difuzat pe 5 august incepand cu ora 13 (ora Romaniei), iar cel masculin pe 12 august, la aceeasi ora.

 3. O erata daca imi permiteti – Iorgovanu Night Run pleaca din Campusel care este ffffff departe de Petrila si intr-o cu totul alta directie. Cea mai apropiata localitate este Uricani care repet este total in alta parte si directie fata de Petrila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also