luni, iunie 24 2024

Singura campioană olimpică a României la maraton, Constantina Diţă, a decis să spună adio alergării de performanță. Hotărârea ei  a fost luată în urma reacției nepotrivite a oficialilor de la clubul unde era legitimată, Dinamo, şi a celor de la FRA.

Athletics

Este cea mai titrată alergătoare pe distanțe lungi din România. Are un”aur” la maraton la Olimpiada de la Beijing (2008) şi un ”bronz” la Mondialele de la Helsinki (2005). Plus alte numeroase titluri naționale sau curse internaționale de maraton câștigate.

Recent, Constantina Diță, 43 de ani,  a decis să pună capăt carierei sportive de performanță. ”Mi-am dat demisia de la Dinamo (clubul unde este legitimată – n.r) pentru că nu mă lasă să mă antrenez în America. Mi-au trimis un e-mail în care spuneau că sunt obligată să mă pregătesc în ţară. Mi-au reproşat şi că nu mai sunt în lotul naţional. Atunci le-am spus că demisionez!”, a spus Diță, conform 4run.ro.

Şi oficialii din Federaţia Română de Atletism au contribuit la retragerea sportivei: ”Mă gândeam să alerg Campionatul Mondial de semi-maraton, în martie. Timp de antrenament mai aveam şi cred că puteam să ajut echipa României. Dar m-au scos din lotul naţional. Dacă ei nu mă mai bagă în seamă eu de ce să mă mai agit? Am făcut o hârtie la Ministerul Tineretului în care i-am anunţat că mă retrag din activitate şi că vreau să primesc renta viageră”.

Dacă doriți să citiți un interviu cu Constantina Diță, publicat în primul număr al revistei Alerg, îl puteți citi aici. E la paginile 8-11.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Dar mai ciudate!

Next

De ce ai alerga de 1 Decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also