luni, iunie 24 2024

Campionatele mondiale de atletism în sală, programate în martie în China, au fost amînate pentru 2021 ca urmare a epidemiei de coronavirus din această țară

Competiția urma să se desfășoare între 13-15 martie, la Nanjing, iar World Athletics, care a luat decizia amînării, a preferat să nu atribuie competiţia unei altei ţări, pentru a lăsa timp Chinei să o organizeze un an mai tîrziu.

„Echipa noastră medicală, care este în legătură permanentă cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ne-a indicat faptul că propagarea coronavirusului în China şi în afara ţării este foarte ridicată şi că se recomandă să nu se organizeze evenimente importante cum este acesta”, se arată într-un comunicat al World Athletics.

„Am studiat posibilitatea de a muta competiţia într-o altă ţară, dar ţinînd cont de neliniştea legată de propagarea virusului în China, am decis să abandonăm această opţiune”.

Mondialele urmau să fie primul mare eveniment atletic al anului. Oricum, World Athletics Indoor Tour  e în plină desfășurare, a început cu o competiție la Boston și continuă în acest week-end la Karlsruhe. Seria de concursuri se încheie pe 21 februarie, la Madrid.  

Epidemia de pneumonie virală a făcut deja 170 de morţi în China şi s-a răspândit în peste 15 ţări.

Infographic: Where The Coronavirus Has Been Confirmed | Statista You will find more infographics at Statista

Comments

comments

Previous

Ce va fi la Gerar

Next

Controversa Nike. Primele măsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also