sâmbătă, iunie 15 2024

O analiză făcută pe modul în care s-au desfășurat aproape 800 de curse de alergare în Japonia, arată că nu se poate vorbi de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2 în cazul alergărilor în aer liber

Federația japoneză de atletism a publicat recent un amplu studiu efectuat în perioada 1 iulie (cînd, după o perioadă de carantină, s-a permis organizarea de evenimente sportive) și 4 octombrie 2020, în care s-a analizat modul de organizare și efectele în cazul a 787 de curse de alergare desfășurate în această țară. 

S-a constatat astfel că, din cei 571.401 atleți și 98.035 oficiali implicați în aceste curse, doar o singură persoană s-a infectat cu Covid-19 într-un interval de două săptămîni după participarea la un concurs, relatează Japan Running Times.

Rezultatele cercatării, în limba japoneză, pot fi citite aici.

Din cele 787 de curse desfășurate în cele trei luni analizate, 529 au fost organizate fără spectatori, dar la toate fiind respectate măsurile de protecție sanitară minime (ceremonii de premiere simplificate la maximum, stafful organizatori purtînd măști și mănuși de protecție etc). Să mai spunem că în perioada menționată, în Japonia se înregistrau zilnic în medie circa 1000 de cazuri de infectare (un maximum de 1.171 cazuri a fost pe 4 august).

Pe de altă parte, două știri pe scurt:

==> Cîştigătorii Maratonului de la Sofia din acest an, ucraineanca Viktoria Hapilina şi marocanul Youssef Sbaai, au fost suspendaţi provizoriu din toate competiţiile pentru ce au ieșit pozitiv la testul anti-doping. Detalii aici.

==> Cum recent și Maratonul de la Paris a anulat ediția din acest an, să spunem că toamna anului viitor se anunță – dacă s-o putea – bogată dar înghesuită: Berlin – 26 septembrie, Londra – 3 octombrie, Chicago – 10 octombrie, Paris – 17 octombrie, Rotterdam – 24 octombrie şi New York – 7 noiembrie.


Comments

comments

Previous

Cluj Maraton. Bilanț

Next

Cărți, filme, stories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also