marți, iunie 18 2024

”Drumul larg și neted șerpuiește pe malul drept al Oltului. Lungi s-aștern peste luncă umbrele plopilor înșirați pe marginea șoselii; sclipesc în soare ca niște bănuți de argint frunzele sălciilor aplecate pe apă, și e liniște, n-auzi decât șuietul Oltului, în aer e un miros de fân și de pădure, peste dealurile verzi ce se înșiră înaintea noastră se ridică uriaș muntele Cozia, cu creștetul pleșuv în soare”.

cozia
S-au schimbat destul de multe de când, acum mai bine de 100 de ani, Alexandru Vlahuță, în cunoscuta sa ”România Pitorească”, descria muntele Cozia. De fapt, s-au schimbat multe mai ales în împrejurimi, pentru că muntele a rămas tot maiestuos, pleșuv, cu păduri umbrite și pante abrupte.

Pe 6 iulie, la Cozia, se va alerga din nou. Este a doua ediție a unei extrem de plăcute, deloc ușoare competiții – Cozia Mountain Run – ce include două probe: o alergare de 21 km și 700 metri diferență de nivel – traseul Stânișoara și o alergare de 30 km și o diferență de nivel de 1750 metri – traseul Cozia.

În plus, compecoz2tiția are și un cros pentru copii – Cozia Junior – care se va desfășura în după-amiaza zilei de 6 iulie.

Nu în ultimul rând, echipa de organizare va dona o parte din încasările obținute din taxa de participare pentru a ajuta o familie în nevoie din Târgu Lăpuș.

Până pe data de 22 iunie, când s-au terminat înscrierile online, la concurs și-au anunțat participarea 237 de alergători: 107 la traseul Stânișoara și 130 la traseul Cozia. Cum dintre aceștia, 195 participă pentru prima dată la Cozia Mountain Run, organizatorii recomandă o bună pregătire, o abordare atentă a traseului și, de ce nu, să vă studiați aici concurența.

Dacă aveți nevoie de câteva motive suplimentare pentru a participa la Cozia Mountain Run le puteți afla de aici sau aici.

Câteva relatări interesante ale participanților din 2012: Șerban Damian, Florin Simion, Andrei Dudescu, Cristian Boștină, Alexandru FodorAlex Stoian, Anka Berger.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Echipamentul de compresie. Ce și cum? (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also