sâmbătă, iunie 15 2024
Peste 300 de alergători au alergat prin galeriile subterane ale Combinatului de vinuri Cricova

Printre altele, Republica Moldova e recunoscută pentru vinurile sale de calitate. Iar cînd vinul se însoțește cu alergarea nu poate ieși decît un concurs inedit, interesant și, din multe puncte de vedere, îmbătător.

Așa că, nu e de mirare că mai bine de 300 de alergători au luat startul la a treia ediție a Cricova Wine Run, concurs desfășurat pe o distanță de 10 km. S-a alergat atît prin galeriile subterane, la o adîncime de 100 metri, cît și în aer liber.

Cei mai rapizi bărbați au fost:

  1. Liviu Croitoru  – 35min:29.5sec
  2. Clayton Strycker  – 39min:28.4sec
  3. Vrabii Andrei  – 40min:00.6sec

Cele mai rapide femei au fost:

  1. Sacara Zinaida  – 43min:19.7sec
  2. Svetlana Sepeliova – 43min:36.8sec
  3. Mihaela Botnari – 44min:03.4sec

Rezultatele complete se găsesc aici.

Beciurile vinicole de la Cricova sunt unul dintre obiectivele turistice ale Moldovei care îi atrage atât pe localnici, cât şi pe turişti. Galeriile combinatului de vinuri reprezintă un adevărat oraş subteran, cu străzi şi alei a căror lungime ajunge la 120 km.

Dincolo de partea competitivă, trebuie spus că sportivii au fost întîmpinați și de ansambluri folclorice, meșteri populari și de o „Masă Mare” cu plăcinte și vin fiert

Cricova Wine Run este organizată de asociația social-sportivă Sporter și de 999.md, cel mai mare site de anunțuri din Moldova. Cursa este susținută de Combinatul de vinuri Cricova și de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și guvernul Suediei. Cricova Wine Run 2018 are loc sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții” și a brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Mai multe detalii despre cum a decurs cursa Cricova Wine Run, dar și alte informații despre ediția următoare puteți afla de pe site-ul ocifial : Cricova Wine Run (P)

Comments

comments

Previous

Europene 24h. Primul test

Next

#RunInBucharest. Noutățile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also