sâmbătă, aprilie 13 2024
Pe 9 septembrie, Asociația Diaconia Filiala Măgurele dă startul crosului “Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, ediția 2017, eveniment menit să promoveze proiectul “Ajut un copil”, dar și un mod de viață sănătos.

Crosul se va desfășura în orașul Măgurele, județul Ilfov. Participanții vor fi copii cu vîrste cuprinse între 5 și 17 ani, precum și adulți de pînă la 90 de ani, urmînd a lua startul începînd cu oră 9:30, pe două trasee, conform organizatorilor.

Pasionații de alergare, dar nu numai, se pot înscrie la cros pe platforma evenimentului  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro pînă la data de 7 septembrie.

Taxa de participare a adulților în valoare de 40 lei este asimilată ca și donație umanitară, adolescenții și copii beneficiind de gratuitate 100%.

Proiectul “Ajut un copil” a luat naștere în anul 2014, după ce părintele Andrei Drăgan, preot paroh în localitatea Nefliu, Măgurele, a înfiat trei copii orfani. Ulterior, părintelui i-a venit ideea înființării unui așezămînt social destinat unui număr de 20 de copii fără familii. Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, a demarat proiectul de construcție al așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii, de la vîrste fragede până la 18 ani, în vederea integrării armonioase în societate.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Daci în vie pe muntele sacru al secuilor

Next

La ofertă. Reduceri la Asics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also