vineri, septembrie 29 2023

Crosul Arenelor, cel mai nou eveniment de alergare pe asfalt din București, va avea loc pe 24 septembrie. Startul va fi la Stadionul Arcul de Triumf și finișul la Arena Națională, pe o distanță omologată de 10 km.

Evenimentul este unic pentru București, traseul fiind într-o singură direcție, doar dus, fără nicio întoarcere, creînd astfel oportunitatea unei distanțe fluide, ce poate fi parcursă cu rapiditate sau de plăcere, după forma și intenția alergătorilor, se arată într-un comunicat de presă. Doritorii găsesc pe site-ul competiției antrenamente pregătite în detaliu, corespunzătoare timpului pe care doresc să îl parcurgă.

Sub sloganul “Bucureștiul e o scenă, din arenă în arenă”, organizatorii își propun să creeze o atmosferă deosebită pentru toți alergătorii. Pe parcursul traseului vor exista mai multe puncte de încurajare pregătite pentru o doză suplimentară de energie.

Probele competiției sunt: 10 kilometri, ștafeta 2 x 5 kilometri, Family Run (proba necompetitivă).

Traseul de 10 kilometri a fost gândit în așa fel încât să străbată cele mai frumoase zone ale Capitalei și să treacă pe lângă cele mai interesante obiective din București: Stadionul Arcul de Triumf, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Muzeul Național de Artă, Cercul Militar Național, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie, Fântânile București, Biblioteca Națională, Tribunalul Național, Arena Națională.

„Crosul Arenelor a apărut din pasiunea și plăcerea de a alerga oriunde, oricând și, mai ales, în număr cât mai mare. Băneasa Forest Run și Predeal Forest Run, două evenimente ce adună peste 5.000 de alergători la start anual, și-au atins limitele ca număr de participanți, limite date de poteci, trasee. La Crosul Arenelor trecem la altă suprafață, pe asfalt, pe străzile din centrul Bucureștiului. Iar traseul l-am ales după dorințele noastre de alergători pasionați:

1. să aibă un element de noutate, faptul că startul și finișul sunt în locuri diferite și au legătură cu sportul.

2. să fie rapid, fără întoarceri, fără diferență de nivel. Ba chiar traseul are aproximativ 7-8 metri diferență de nivel mai mare pe coborâre decât urcare.

3. distanța să fie exactă. În acest sens, un reprezentant al Federației Internaționale de Atletism a fost la București și a măsurat și certificat traseul.

4. să treacă pe străzi cunoscute, largi, frumoase și pe lângă obiective importante din Capitală. Să fie o bucurie și plăcere să alergi pe acest traseu, iar la această bucurie vrem să contribuim și cu mai multe puncte de încurajare pe traseu.

Și, pentru că ne propunem să facem din Crosul Arenelor cel mai mare eveniment de alergare de 10 km din România, avem și două probe care să-i lase fără nicio scuză pe cei care nu aleargă încă sau care sunt la început: Ștafeta de 2 x 5 km și Family Run (2 km)”, spune Theodor Manolache, organizatorul Crosul Arenelor și evenimentelor Forest Run.

Participanții înscriși la Crosul Arenelor vor primi în kitul de participare un tricou tehnic de alergare, cu design personalizat, potrivit pentru alergările în aer liber, având ca principal avantaj uscarea ultra-rapida și medalie de finisher, turnată.

Crosul Arenelor este un eveniment realizat în sprijinul Asociației Magic și care încurajează fiecare participant să susțină educația copiilor cu boli grave.

Comments

comments

Previous

Dacia devine partener principal al UTMB

Next

Cursă pentru oameni și blănoși

1 comment

  1. Crosul Arenelor sună ca o competiție sportivă inedită ce îmbină provocarea cu distracția! Ideea traseului unic între două repere emblematice ale Bucureștiului este inspirată. Felicitări organizatorilor pentru diversitatea probelor și pentru atmosfera pregătită. Cu siguranță evenimentul va atrage alergători amatori și profesioniști dornici să își testeze limitele. Le urez tuturor curaj și succes în încercarea de a parcurge cei 10 km într-un ritm bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also