marți, iunie 18 2024

Odată cu încălzirea vremii, ne simțim mai motivați să ieșim din casă, să facem mișcare, fie că e vorba să petrecem o oră la sala de fitness sau să alergăm în parc.  În plus de asta, ne dorim să scăpam de sedentarism și să ducem o viață cât mai activă pentru a ne recăpăta mobilitatea la nivelul articulațiilor și al spatelui.

Însă toată această activitate fizică în exces pentru a compensa lipsă de mișcare din timpul sezonului rece are un preț: febra musculară, durerile de spate și de articulații nu vor întârzia să apară.

image description

Majoritatea durerilor de spate și de articulații sunt determinate de o combinație de factori cum ar fi suprasolicitarea sau forțarea mușchilor sau răniri ale mușchilor sau ale ligamentelor ce susțin articulațiile.

Mulți specialiști cred că, în timp, suprasolicitarea cronică a mușchilor poate duce la o debalansare generală a structurii coloanei vertebrale. Acest lucru determină o tensiune constantă la nivelul mușchilor, ligamentelor, oaselor și a discurilor intervertebrale, ducând la o expunere mai mare a spatelui și ale articulațiilor la șocuri repetate.

Iată câteva idei pentru a scăpa de neplăcuta senzație cauzată de febră musculară și pentru a preveni problemele articulare sau ale spatelui:

– Încearcă terapii pe bază de căldură, cum ar fi băile cu plante și săruri, sauna umedă sau uscată sau împachetările la termocuvertă.

 – Fă o baie cu sare de bazna sau cu săruri Epsom: după un antrenament intens, o baie cu săruri este ideală pentru a preveni febra musculară sau pentru a ajuta la refacerea articulațiilor (în caz de entorse), întrucât aceste săruri au proprietatea de a reduce inflamația.

Atingerea vindecătoare: efectuarea unui masaj după practicarea unui sport este o procedură relaxantă și extrem de benefică pentru mușchii tăi, dar și pentru durerile de spate. Dacă nu poți merge la un centru de masaj, roagă partenerul/partenera să te ajute.

Cui pe cui se scoate: combați febra musculară, durerile de spate și de articulații cauzate de mișcare, tot cu… mișcare (dar nu la fel de intensă). Câteva mișcări de streching te vor ajută să-ți revii, în ciuda durerii, întrucât aceste mișcări “încălzesc” mușchii.

Mai multă “încălzire”: la antrenamentele pe care le faci, pune mai mult accent pe exercițiile de încălzire și pe cele de întindere a mușchilor, de la final.

Consumă alimente bogate în acizi grași esențiali pentru a stopa atacurile radicalilor liberi și pentru a inhiba stările inflamatorii. Uleiul de măsline, de avocado, nucile sunt câteva exemple de astfel de alimente .

– Ar trebui practicate în mod regulat exerciții fizice. Trebuie practicate activități ușoare pentru spate, precum înotul, streching, kinetoterapie.

– Se recomandă încălțarea cu o pereche comodă de teniși sau cu toc jos și cu o bună aderență. De asemenea, se recomandă dormitul  pe o parte și folosirea unei saltele medii ca fermitate

– Este interzisă ridicarea greutăților prea mari. Când e absolut necesară ridicarea unor obiecte grele, trebuie controlată foarte bine poziția: se îndoaie genunchii, iar spatele se ține drept, obiectul ridicat trebuie ținut aproape de stomac și trebuie evitată executarea simultană a unor mișcări de ridicare și răsucire.

 – Ia suplimente antiinflamatorii: Antiinflamatoarele clasice diminuează durerea, dar au multe efecte secundare. O alternativă mai blîndă, cu mai puține efecte secundare, o reprezintă suplimentele alimentare.

C1Noi îți recomandăm gama Celadrin™ pentru articulații și mușchi: Celadrin™ Extract Forte și Celadrin™ Unguent Forte.

Celadrin™ Extract Forte este un supliment antiinflamator 100 % natural, obținut din uleiuri vegetale, cu eficientă dovedită  științific în cazuri de probleme articulare și musculare, inclusiv traumatisme și accidente la nivelul articulațiilor. Celadrin™ Extract Forte ajută la refacerea membranei sinoviale, contribuind la lubrifierea articulațiilor.

Ca o recunoaștere internațională, Celadrin™ Unguent este partenerul oficial al Federației Internaționale de Medicină Sportivă (FIMS), afiliată la Comitetul Olimpic Internațional.

C2Roboflex™, cu formula unică IbuCEll, este indicat pentru cei care se confruntă cu probleme ale coloanei vertebrale (la nivelul zonelor cervicală, toracală, lombară, sacrală ș.a.), în cazul  disconfortului sau rigidizării coloanei vertebrale și a spatelui. Administrat individual, Roboflex™ are efect antiinflamator, similar ibuprofenului, dar fără efecte adverse la nivelul organismului.

O soluție mai avansată sau în cazul problemelor acute ale coloanei vertebrale, o reprezintă combinarea Roboflex™  cu Celadrin™ Extract Forte.

Pentru mai multe informații despre Celadrin™ și Roboflex™, comenzi și consultanță personalizată, vizitează good-days.ro sau sună la numărul de telefon 0724.582.769!

Comments

comments

Previous

România la Europenele de Atletism

Next

Dedicația de vineri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also