duminică, februarie 25 2024

… și să te și antrenezi eficient în același timp? E o soluție destul de simplă: antrenamentul de alergare în piscină. Desigur, pentru asta trebuiesc îndeplinite mai multe condiții.

Întâi de toate, să fii atât de toropit de căldură încât să consideri că unica soluție salvatoare este plonjatul într-o piscină cu apă cât mai răcoroasă. Condiția aceasta nu e greu de îndeplinit, ținând cont de căldurile din ultimile zile din
România.

E nevoie, apoi, de o piscină. Nu trebuie să fie una de dimensiuni foarte mari (olimpică), vă puteți mulțumi și cu una mai scurtă (imaginile de mai jos sunt elocvente în această privință). Apoi, trebuie ceva determinare, pentru că un antrenament de alergare într-o piscină nu este deloc simplu.
 
În general, antrenamentele în piscină sunt folosite mai ales de atleții accidentați, care în acest fel pot să își mențină tonusul muscular fără a supune articulațiile sau ligamentele afectate unui stres suplimentar. Însă, acestea pot fi și o bună modalitate de a completa sau suplini un antrenament, mai ales unul de tip aerob.

Cel mai rapid om din lume, Usain Bolt e prezentat în imaginile de mai jos în timp ce se antrenează în piscina vilei salei. Sunt imagini care arată dificultatea unui antrenament de alergare prin apă dar sunt, în același timp, și imagini amuzante.

Comments

comments

Previous

Semi-maraton Piatra Mare

Next

Cum să bei inteligent

3 comments

  1. Sa stii ca eu faceam alergare in piscina asta-iarna, cand ma duceam la sala si renuntasem la alergare afara din cauza unei accidentari.
    As fi preferat sa inot, insa nu ma simteam confortabil (dintr-un motiv necunoscut, imi era greata), asa ca am facut „bucati” in bazin. E chiar foarte solicitant.

  2. Atunci pe cand organizarea unui maraton in piscina, domnule presedinte al Ro Club Maraton?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also