sâmbătă, iunie 15 2024

Luni 4 mai, autoritățile au anunțat că de la jumătatea lunii nu se va mai prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă.

Printre altele, asta înseamnă că sînt permise activitățile sportive individuale, alergarea sau mersul pe bicicletă, spre exemplu. Mișcare se va face în continuare individual, maximum trei persoane într-un grup. Este permis și mersul la munte, dar urmează să fie oferite mai multe detalii despre toate activitățile fizice permise.

În ce privește sportul profesionist, ministrul de resort a dat mai multe amănunte într-o conferință de presă din 5 mai. Astfel, din 15 mai se vor relaxa măsurile pentru sporturile individuale care se practică în aer liber, precum alpinism, atletism, automobilism, kaiac-canoe, canotaj, ciclism, echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis, tir cu arcul, tir sportiv etc. Nataţia nu se regăseşte însă pe listă.

”Propunerea noastră conţine o serie de măsuri generale care vor trebui aplicate şi respectate. Ele ţin în mare de păstrarea distanţei între persoane şi de respectarea unor măsuri de igienă. Noi vom avea discuţii cu fiecare federaţie în parte, ce am stabilit acum este flexibil, vom discuta cu experţii epidemiologi şi le vom comunica dacă procedurile propuse sunt permise. Dar vom evalua periodic unde ne aflăm şi dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfăşurarea de competiţii”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, citat de Agerpres.

Stroe a mai spus că este exclus ca și juniorii să poată relua pregătirea la 15 mai, iar sălile de fitness nu vor fi deschise imediat cu încheierea stării de urgenţă.

Aveți aici și protocolul emis de către Ministerul Sportului și Ministerul Sănătății privind recomandările de urmat la reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Însă acesta conține extrem de multe informații neclare și care creează confuzie.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Există știri

Next

Adrian Mila: Alerg, căci e distractiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also