miercuri, septembrie 28 2022
Un grupaj de știri, cu informații despre competiții ce urmează să se desfășoare sau despre caracterul umanitar al multora dintre acestea.

Cindrel InAlergare

Pe 30 iulie 2016, ora 9.00 va avea loc startul celei de-a 5-a ediţii a competiţiei Cindrel InAlergare – concurs de alergare pe traseu montan, prima şi singura de acest gen din zonă. Competiţia organizată în munţii Cindrel, cu start-ul în stațiunea Păltiniș, a atras la ediția din 2015 peste 290 de participanţi. Anul acesta organizatorii aşteaptă la start în jur de 300 de participanţi pentru cele trei curse pregătite: maraton (42km), semimaraton (21km) şi cursa familiei (aproximativ 5 km) – un eveniment organizat pentru mici și mari, interesaţi să descopere misterele celei mai vechi staţiuni montane din România. Probele de maraton şi semimaraton includ următoarele categorii de vârste: 18-29 de ani, 30-39 de ani, peste 40 de ani, atât la masculin cât şi la feminin, plus categoria OPEN. Mai multe detalii despre trasee puteți găsi aici: http://inalergare.ro/

Maratonul Olteniei

Pe 28 august, alergătorii și bicicliștii care vor participa la ediția din acest an a Maratonului Olteniei vor aduce o șansă în plus copiilor internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Rîmnicu Vîlcea. Contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale făcute de sportivi direct pe site-ul http://www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentată de către CEZ România pînă la atingerea sumei de 15.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență pentru dotarea Secției de Pediatrie. Anul trecut, s-a strîns asemănător suma de 13.000 euro, care a fost utilizată pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vîlcea cu echipamente vitale.

Cap

TriChallege

În 10 septembrie, Mamaia va fi gazda celei de a opta ediții a TriChallenge, eveniment ce include cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani. După două ediții speciale, în care TriChallenge a fost gazdă pentru Cupa Europeană (în 2014) și Cupa Europeană Premium (în 2015) unde s-au întrecut unii dintre cei mai buni triatlonişti profesionişti din lume, anul acesta evenimentul ia o pauză de la aventura organizării acestei competiţii. Se va concentra pe dezvoltarea curselor dedicate sportivilor amatori și copiilor, cu o infrastructură de concurs la cele mai înalte standarde, cu un accent sporit pe partea de entertainment și suport oferit participanților.

TriChallenge se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival, având trei componente:
●    Competiția dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă
●    TriKids – aquatlon și duatlon pentru copii
●    Crosul de seară – “Beach Run” (pe distanța de 4 km)
Înscrierile sunt deschise și se fac pe site-ul oficial www.trichallenge.ro. Eveniment Facebook: facebook.com/events/206453729731528

Hospice la MIB

Asociația Hospice Casa Speranței participă și anul acesta, pe 9 octombrie, la Maratonul Internațional București ca organizație beneficiară. Alergătorii se pot înscrie prin intermediul team.hospice.ro la una din cele patru curse, susținând astfel serviciile de îngrijire paliativă oferite de fundație copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. 2016 este ce de-al nouălea an în care Hospice se alătură celui mai mare eveniment sportiv din Capitală, organizat de Bucharest Running Club. La ediția din 2015, au participat peste 500 de alergători, dedicând efortul lor pacienților afectați de un diagnostic necruțător, iar fondurile strânse cu aceasta ocazie au depășit 60.000 de euro.
Cei care doresc să alerge la maraton în cadrul Team HOSPICE o pot face completând un formular pe team.hospice.ro. Alergătorii pot susține organizația strângând fonduri prin intermediul platformei de fundraising Galantom. De asemenea, companiile pot susține organizația prin sponsorizări sau pot suporta taxele de înscriere ale propriilor angajați.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

Bălăceală, bicicleală, bunătate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also