marți, iunie 18 2024

Ultra-maratonistul australian, Pat Farmer, 48 de ani, a reușit să parcurgă în alergare distanța de 21.000 de kilometri între Polul Nord și Polul Sud, de-a lungul continentelor americane. Conform unui articol publicat de Calgary Herald, el a reușit săptămâna trecută să înfigă steagul Crucii Roșii în punctul cel mai sudic al globului, după nouă luni de la startul cursei, care a avut loc pe 2 aprilie 2011, la Polul Nord.

Farmer, care este un fost politician și căruia i se spune și „Forrest Gump”, deține mai multe recorduri de anduranță. El a reușit totodată să strângă 105 milioane de dolari pentru a sprijini programele de furnizare de apă potabilă şi igienizare ale organizaţiei Crucea Roşie.

Aventura sa este extraordinară, ținând cont de faptul că a reușit să alerge circa 80 de km în fiecare zi, fără nicio zi de pauză. A traversat 14 țări și nu o dată a avut de înfruntat pericole, furtuni de zăpadă, s-a rătăcit în deșert în Peru, confruntându-se cu situații în care a suferit de deshidratare sau a avut parte de fracturi de stres.

„Această cursă va lăsa urme asupra organismului meu pentru întreaga viață. Dar fiecare pas pe care l-am făcut, fiecare moment de frustrare, fiecare clipă în care nu îmi doream decât să mă întind pe pământ și să nu mai alerg, toate acestea au meritat în cele din urmă”, a spus Pat Farmer. „Cred alergarea pe distanțe lungi este darul meu, este modul meu de a mă face prezent”.

Farmer, care de mai multe ori a suferit incredibil în cursele sale dar nu s-a oprit, este deținătorul a șapte recorduri mondiale, inclusiv cea mai rapidă alergare în jurul Australiei: 15.000 km în 191 de zile.

Foto: Calgary Herald.

Comments

comments

Previous

Avem dovada. "Mita" pentru a scoate oamenii în stradă

Next

Un drum spre împlinire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also