sâmbătă, aprilie 13 2024

Ultimul week-end din septembrie a fost plin cu evenimente interesante și rezultate pe măsură

==>> Întîi de toate, trebuie consemnat că Denisa Dragomir a cîștigat Gorbeia Suzien Skyrace, o cursă de 31km, cu +2400m, desfășurată în Țara Bascilor. Ea a cîștigat clar, înregistrînd un timp de 3h:39min:47sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

Să spunem că aceasta e a patra victorie consecutivă a Denisei Dragomir în circuitul Skyrunner World Series, ea aflîndu-se în acest moment pe primul loc în clasamentul circuitului și cu șanse foarte mari să cîștige acest adevărat campionat mondial al acestui gen de curse. Skyrunner World Series presupune 13 curse în 11 țări. Clasamentul la zi este aici.

==>> Să continuăm tot cu un rezultat cîștigător al unui alergător român. Astfel, ultramaratonistul Iulian Rotariu (pompier, ca meserie) a cîștigat Ultra Bolivia Race, o cursă de 220km desfășurată în Anzii Cordilieri. Timpul său: 23h:32min:30sec. Competiția s-a desfășurat pe etape, între 20-26 septembrie. Rotariu este cunoscut pentru faptul că dedică cursele sale unor cauze umanitare.

==>> Din nou despre unele rezultate de luat în seamă, chiar dacă de data aceasta nu e vorba de alergători români. Astfel, kenyanul Peter Mwaniki Aila a cîștigat prima ediție a cursei de 10km pe șosea de la Brașov Running Festival. Rezultatul său, 28min:39sec este unul de top 50 mondial, conform organizatorilor. Al doilea s-a clasat un alt sportiv din Kenya, Roncer Kipkorir Konga, acesta fiind urmat de Nicolae Soare (30min:04sec). La proba feminină, succesul i-a revenit lui Nelly Jepchumba, tot din Kenya, cu timpul de 32min:11sec. A doua s-a clasat Stella Rutto, atletă născută în Kenya, dar care acum reprezintă România, cu 33min:35sec, în timp ce pe poziția a treia, după o cursă extrem de curajoasă, s-a clasat Adelina Panaet, cu 33min:44sec. Toate rezultatele sunt aici.

==>> Altfel, ultimul week-end din septembrie a prilejuit alte numeroase evenimente de alergare. Dacă despre Berlin Marathon am scris deja, să mai spunem că la noi s-a alergat la More Than Humans 72h, Sun Challenge Văcărești (București), Alba Iulia City Race, Trascău Trail Run (Rimetea, Alba), Brăila Semimaraton, Marcea Winery Run (Ștefănești, Argeș), UVT Marathon (Timișoara). Despre unele din competiții o să revenim în zilele următoare.

Comments

comments

Previous

Berlin 2021. Cîștigători surpriză

Next

Zece mii de euro pentru vidre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also