duminică, septembrie 25 2022

Cea mai bună alergătoare montană de la noi și-a adăugat o nouă medalie mondială de aur în palmares

La sfîrșitul săptămînii trecute, în zona Ossola (Italia), s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de Skyrunning. Au participat sportivi din 35 de țări care s-au întrecut în trei probe.

Sîmbătă, Denisa Dragomir a cîștigat Veia SkyRace, o cursă tehnică, lungă de 31 km și cu 2600 metri diferență de nivel cumulată. Ea a terminat traseul în 3h:29min:51sec. Nu a fost cel mai bun timp al Denisei, care venea după o accidentare, însă suficient pentru a termina prima și a cîștiga titlul de campioană mondială la skyrunning.

„Sunt extrem de încântată de acest rezultat. Iubesc atât de mult această cursă. Am câștigat-o acum a șasea oară, dar de data aceasta este ceva special. Nu doar pentru că mi-a oferit titlul mondial, ci și pentru că am fost accidentată mult timp anul acesta și faptul că am revenit la cea mai bună formă a mea este deja o victorie”, a spus Dragomir, conform Skyrunning.com.

Clasamentul fetelor a fost completat de către Patricia Pineda (Spania) – 3h:33min:47sec și Martina Cumerlato (Italia) – 3h:35min:58sec. La băieți, campion mondial a devenit elvețianul Roberto Delorenzi – 2h:51min:13sec, care a fost urmat de francezul Frédéric Tranchand – 2h:52min:09sec și japonezul Ruy Ueda – 2h:53min:12sec. Clasamentul final este aici, iar cel pe medalii aici.

În cadrul Campionatelor Mondiale de skyrunning s-au mai premiat cei mai buni alergători în probele de Vertical (3,8 km lungime, +1.063m) și proba combinată (Sky + Vertical). Sîmbătă 10 septembrie a fost și o cursă de Skyultra (57,8 km lungime și +3.508m) cîștigată de italienii Cristian Minoggio și respectiv Giuditta Turini.

Comments

comments

Previous

Se reia Maratonul Piatra Craiului

Next

Sun Challenge 2022. Alergare în Parcul Văcărești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also