vineri, decembrie 8 2023

A fost mai multă lume decît de obicei la ultima Serată a Alergătorului. Și este de înțeles, pentru că am abordat un subiect interesant: cea mai lungă cursă de alergare parcursă în România, respectiv traversarea țării de la est la vest pe un traseu de circa 822 de km.

Șerban Chiurlea, Gabriel Solomon și Corin Zinz sunt cei trei alergători care au realizat această premieră, numita TransRomania Run sau, neoficial, Diagonala Nebunilor – Made in Romania.

La Serată a fost prezentat un film de circa 25 de minute cu imagini surprinse în timpul celor două săptămîni ale TTR. Sunt imagini inedite, emoționante, instructive și, pe alocuri, amuzante. Vorbesc, de fapt, despre un eveniment care marchează o etapă în alergarea românească pe distanțe lungi.

Filmul – cu imagini realizate de Ioana Chiurlea – poate fi văzut mai jos, în două părți.

Un alt lucru important petrecut la Serată este faptul că Șerban Chiurlea a anunțat deja ediția a doua a TransRomania Run. Va fi o alergare puțin mai lungă, de circa 860 de km (se adaugă un maraton) și va avea loc de la nord la sud. Mai exact se pleacă din Rădăuți și se ajunge la Orșova. Tot timp de două săptămîni se va alerga. Timpul preconizat de desfășurare: 1-14 iulie 2012. Mai multe amănunte aici.

 

Comments

comments

Previous

Maratonul Speranţei Terry Fox. Alergare în Bucureşti

Next

Crosul Petrom. Alergare, noutăți, premii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also