marți, iunie 18 2024

În ciuda iernii (în emisfera noastră) sau a vremii potrivnice (în multe alte părți ale lumii) s-a alergat intens și week-endul acesta. Câteva informații…

– A doua ediție a maratonului de 1 decembrie, organizat de către Ro Club Maraton (la inițiativa lui Ilie Roșu) s-a desfășurat și anul acesta în parcul IOR din București. Au fost circa 200 de alergători, dintre care 41 în proba de maraton. Câștigătorul probei pe distanța de 42,195km a fost trioul format din Dănuț Cernat, Thomas Cheimairos și Florin Simion, toți înregistrați cu timpul de 3h:07min:19sec. Rezultatele la semi-maraton încă nu sunt disponibile, deoarece în acest moment se judecă mai multe contestații.

– Un surprinzător dar plăcut succes a obținut atleta Nuţa Olaru, care tot pe 1 decembrie a cîştigat Maratonul Rock’n Roll desfășurat în Las Vegas. Timpul său nu este unul de top (2h:51min:31sec) dar este explicabil prin condițiile dificile de desfășurare a concursului (vânt puternic și finiș după căderea întunericului) dar și prin nivelul mediu al competiției.  Cursa a fost interesantă, Olaru (42 de ani) câștigând cu un avans de doar o secundă. La masculin primul a fost kenyanul Jonathan Ndambuki, cu un timp modest (2h:32min:24sec). Altfel, au fost circa 32 de mii de participanți, dintre care 3.245 în proba de maraton. Numărul este semnificativ mai mic decât anul trecut, asta după ce în 2011 au fost speculații că apa oferită alergătorilor a fost  infestată.

Comments

comments

Previous

Serata Alergătorului: biografia lui Haile Gebrselassie

Next

Dozaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also