joi, decembrie 12 2024
Doritor de un cantonament sportiv în Maramureș? Piscină semiolimpică, sală GYM, SPA, recuperare, masaj, hotel, plus dealurile în apropiere, numai bune pentru un alergător. Toate acestea se găsesc la complexul sportiv și de agrement Dru Relax din Tăuții Măgheruș, nu departe de Baia Mare. (P)

[Sebastian Butcovan]

Dar să le luăm pe rând…

ÎNOT. În interiorul complexului Dru Relax se găsește o piscină semiolimpică dedicată exclusiv înotului. Omologată pentru competiții, cu 6 block-starturi si 6 culoare de înot.

Pentru obișnuita bălăceală mai este un bazin pentru relaxare cu apa călduță și un bazin pentru copii. Astfel, în bazinul de înot se înoată și atât, fără pericolul de a te împiedica de oameni care se plimbă prin apă, sau se joacă cu mingea.

Apa întotdeauna perfect curată. Piscina este tratată cu Sterilizatoare cu Ultraviolete. Sterilizatoarele UV reprezintă modalitatea de tratament ecologică și neagresivă asupra corpului uman. Sterilizarea apei cu radiație UV nu modifică gustul, mirosul și culoarea acesteia dar înlătura riscul de îmbolnăvire cauzat de contaminarea microbiană, făcând-o sigură pentru consumul sau uzul uman. Totuși, legea obligă piscinele să introducă 1% clor în apă prin urmare, din pacate pentru cei care nu suportă clorul, este și clor în apă.

Nota mea din punct de vedere al sportivului este maximă pentru bazinul de înot. Îmi oferă exact ce am nevoie: să înot nestingherit într-o apă curată.

În exterior mai găsim pe timpul verii un AquaPark cu o piscină exterioară de relaxare cu hidromasaj și o piscină cu trei tobogane cu apă. Pentru mine, ca sportiv,  nu prezintă interes, dar poate fi o metodă bună de relaxare după un antrenament greu.

SPA. Aici chiar sunt lucruri despre care merită vorbit. Ciubărul cu apă sărată adusă de la Ocna Șugatag este preferatul meu după o alergare lungă, de vreo 30-40 km, pe dealurile din jur. O fi placebo, n-o fi, cert este că mă simt ca nou după sesiunea de refacere.

Rețeta mea preferată după o alergare lungă de weekend: papa bun, somn și ciubărul cu apă sărată, combinat cu saună.

Indicațiile terapeutice legate de apa sărată de la Ocna Șugatag: stări de oboseală prelungite, stress, afecțiuni musculare, articulare şi artrită, afecțiuni reumatismale, artroze şi preartoze (artroza genunchiului, şoldului, umărului, cotului, mâinilor) în fază inactivă; afecțiuni neurologice periferice, osteoporoze; spondiloze (cervicală, dorsală, lombară) în forme simple, fără complicaţii neurologice; nevralgii lombosciatice; circulaţie periferică deficitară; dereglări endocrine hipofuncționale; meteosensibilităţi, astenii, sechele post-traumatice (după operații pe articulații, pe mușchi sau pe oase, după entorse sau fracturi).

Saunele. Două saune uscate si două umede. Detaliez rețeta de recuperare: 10 minute saună uscată, 20 minute ciubăr apă sărată, 10 minute saună uscata, 20 minute ciubăr, 10 minute saună uscată. 70-80 minute în total. Mai intercalez cu un ciubăr cu apă rece la 15 grade aflat chiar lângă saună sau cu  Terapia Kneipp.

Terapia Kneipp. Presupune plimbarea pe un traseu cu pietre de rau montate pe fundul a două bazine unul cu apa rece și unul cu apă caldă. Aur curat pentru picioarele obosite  după o alergare.

În zona SPA mai gasim duș emoțional, duș scoțian, fântâna de gheață, fotolii antomice din gresie incălzite. Nota mea ca sportiv pentru zona SPA este maximă. Excelent loc pentru recuperare!

MASAJ. Ceva deosebit la capitolul masaj este masajul Hammam, într-o încăpere specială pentru așa ceva.  Este răsfățul suprem la capitolul îngrijire a pielii. În ce constă? După 15 minute de saună pentru deschiderea porilor, se face un peeling cu o mănușă din piele de cămilă, se clătește corpul cu apă caldă, apoi se acoperă tot corpul cu o spumă din sâmburi de săpun, foarte hidratantă, apoi se clătește din nou cu apă caldă. Bonus un ceai turcesc antioxidant. Toată operațiunea durează o oră.

La capitolul masaj găsim o mulțime de variante, de relaxare sau terapeutice: Masaj suedez de relaxare, Masaj terapeutic, Masaj anticelulitic, Masaj deep tissue, Reflexoterapie, Masaj balinez cu bețe de bambus, Masaj fitness anticelulitic cu bambus, Masaj corporal și facial DRURELAX Experience, Masaj reflexogen cu roci vulcanice, Masaj facial shiatsu, Hammam, Terapia trigger points, Yumeiho, Fizioterapie, Kinetoterapie.

Tarifele sunt rezonabile , de la 45 lei un masaj parțial de relaxare, până la 100 lei un Hammam de o oră sau Yumeiho de o oră. Nota mea pentru masaj: maximă. Ca sportiv amator ai tot ce vrei pentru o  recuperare de nota 10.

SALA  GYM. Săli generoase cu zonă cardio, zonă de forță cu greutăți  și  aparate și o zonă pentru antrenamente personale. Nu este cea mai dotată sală de fitness, dar are tot ce trebuie pentru un alergător. Atmosferă placută, fără specimene pe care le întâlnești de regulă într-o sală de forță.

Nota 8 pentru GYM. Nota 10 pentru atmosferă și spațiu , nota 6 pentru instrumente de lucru, care ar mai putea fi îmbunătățite sau înnoite. Media 8. Suficient pentru un sportiv amator așa cum sunt eu.

HOTEL. Dat in folosință la începutul anului 2019, acesta are patru stele și, la prima vedere, arată impecabil. Nu prezintă interes pentru mine deoarece locuiesc în apropiere, dar poate fi de interes pentru oricine vizitează Maramureșul. În prețul camerei intră accesul nelimitat in zona spa, bazine și gym. Las fără nota hotelul deoarece, deși am văzut camerele care arată într-un mare fel, nu m-am cazat efectiv la hotel, ca să pot sa face o recenzie realistă.

Am lăsat la urmă OAMENII.  Ca în orice alt domeniu, diferența o fac oamenii. Degeaba ai cele mai bune facilități dacă te izbești de o atitudine plictisită sau agresivă ori de fețe încruntate. Ei bine, la Dru Relax veți întâlni cele mai zâmbitoare fețe din zonă. Oameni buni, calzi, disponibili să te ajute, întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Cel mai fain aspect la Dru Relax sunt oamenii. Nota mea este 10 cu steluță pentru ei.

Sebastian Butcovan este antrenor personal (Health Coach) și sportiv amator pasionat de alergări ultra și triatlon. Acum și product reviewer pentru Alerg.ro.

 

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Rezultate, un vis

Next

ABRC. Noutățile din 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also