marți, iunie 18 2024

Citesc ocazional blogul Japan Running News, pe care l-am descoperit pe cînd aveam nevoie de informații despre cursa de pe muntele Fuji, alergată acum aproape doi ani. Blogul – o inițiativă a americanului Brett Larner – e o sursă excelentă de informații dar și de inspirație, prezentînd nu doar competițiile și evenimentele din această țară, cît mai ales spiritul unui popor pentru care alergarea e aproape a doua natură.

Japonezii sunt excelenți alergători, pentru că în acest sport își folosesc valori tradiționale: rezistență, dîrzenie, spirit de sacrificiu, ambiție, capacitatea de a lupta pînă la capăt.

Astăzi, însă, prima știre de pe blog nu este despre alergare.

E tragic ce se întîmplă acum în Japonia. Imaginile transmise de televiziuni sunt impresionante. Cutremurul și tsunami-ul care a urmat, iarăși cutremur, case luate de apă, mașini strivite de poduri, flăcările la rafinării, starea de urgență nucleară toate acestea au lovit puternic Japonia.

Știu însă că prin dîrzenie, spirit de sacrificiu, ambiție, prin luptă pînă la capăt, japonezii vor depăși toate aceste probleme.

Comments

comments

Previous

Și el ar avea nevoie de un partid!

Next

Știri pe fugă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also